Havanın ve Hareketin Dokunsal Tasarımı Mutfak Gereçleri: Air Lids

Japon tasarım stüdyosu Nendo, çimdikleme ve itme gibi el hareketleri için tasarlanmış Air Lids adında bir dizi çok işlevli mutfak gereçleri tasarladı. Klima üreticisi Daikin ile birlikte tasarlanan Air Lids serisi, mutfak kullanımına yönelik beş adet hava geçirmez kapaktan oluşmaktadır.

0 3.041
Japon tasarım stüdyosu Nendo, çimdikleme ve itme gibi el hareketleri için tasarlanmış Air Lids adında bir dizi çok işlevli mutfak gereçleri tasarladı.

Klima üreticisi Daikin ile birlikte tasarlanan Air Lids serisi, mutfak kullanımına yönelik beş adet hava geçirmez kapaktan oluşmaktadır. Her kapak, toplama, basma, sıkıştırma, çekme ve itmeyi içeren belirli bir el hareketine karşılık gelir.

Milano Tasarım Haftası’nda sunulan koleksiyon, klimalarda kullanılan hammaddeden türeyen fluoroelastomer adlı malzemeden üretiliyor. Bu, ürüne ısı ve yağa dayanıklı özellikler kazandırır ve zaman içinde rengini veya şeklini kaybetmez. Nendo:

 Bu fluoroelastomerin, normal hava koşullarına maruz kalan, normal olarak dokunamayan bir şeye doğrudan dokunması gibi, aynı ‘havadar’ kaliteyi taklit eden normal silikon kauçuğa göre daha silik bir dokunuşu var.

Stüdyoya göre, kapaklar “insan ve nesne arasındaki bir şeyi” sembolize etmeyi amaçlamaktadır. Serideki her kapak, opak beyaz renkte geometrik bir şekle sahiptir.

Pick-up kapağı, kullanıcıların baharatlarını almak için işaret parmağını ve baş parmağını soktukları iki oyuk içeren bir şekli vardır.

Press kapağı, bir sıvı kabı için tasarlanmış ergonomik bir şekle sahiptir. Bir arada basıldığında ağız gibi açılır.

Push kapağının itildiği zaman sıvıyı kabın içinden çeken bir oval şekli vardır.

Pinch kapağında, sıkıştığında küçük bir kaşık ortaya çıkan bir koni şekli vardır, Çekme kapağı ise içindeki sıvıyı kapatmak için kabın içinden uzanan bir küre şekline sahiptir.Fuarda, her biri benzersiz malzemeler ve gelişmiş teknikler kullanan Nendo ve Japon üreticiler arasında 10 farklı işbirliği yer alacak. Son ürünlerin yanı sıra, sergi tasarım sürecinde kullanılan modelleri ve eskizleri sergileyecek.

Kaynak Dezeen
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.