İtalyan Kireçtaşından Yapılmış Mobilyalar

Fransız tasarımcılardan Francesco Balzano ve Valériane Lazard'ın Primitif adlı bir dizi uyumlu taş tasarımları, Miami'de Studio Twenty Seven galerisinde sergileniyor. Sınırlı sayıdaki Primitif koleksiyonu, tasarımcılar arasında bir işbirliğinin sonucudur ve hepsi aynı malzemeden yapılmış sekiz parça içerir. 

0 2.018
Fransız tasarımcılardan Francesco Balzano ve Valériane Lazard’ın Primitif adlı bir dizi uyumlu taş tasarımları, Miami’de Studio Twenty Seven galerisinde sergileniyor.

Sınırlı sayıdaki Primitif koleksiyonu, tasarımcılar arasında bir işbirliğinin sonucudur ve hepsi aynı malzemeden yapılmış sekiz parça içerir. Setin içinde bir tabure, masa, tezgah, sehpa, kavanoz, duvar lambası ve kağıt ağırlığı bulunur. Her biri İtalya’da pişmiş bej renkli Pietra di Medici kireçtaşından oyulmuştur, böylece hepsinin benzer dokuları ve tonları vardır. Farklı boyutlu parçalar arasında basit yekpare şekiller de kullanılmıştır. Uzun bir taş tezgah, düz bir kireçtaşı tabakasını destekleyen iki kemerli tabandan yapılmıştır. Koleksiyona yapışkanlık katan, Gueridon başlıklı bir başucu masası benzer şekilde kalın bir üst kısma sahiptir ve tezgah ile aynı yüksekliktedir.

Studio Twenty Seven’den yapılan açıklamada, “Bu çalışmanın sonucu, zamansız çizgiler ve fonksiyonlardan esinlenen iki Fransız tasarımcı tarafından çizilen minimal bir tartışmanın ifadesidir” dedi. Altı köşeli bir top ile dört ayaktan bir sehpa tasarlamıştır. Karşı taraflar birbirine paraleldir, gerilmiş bir altıgen şekil oluşturur. Yan masa üzerinde birbiri üstüne yığılmış iki dairesel tasarım, bir sütun şeklinde. Masayı bir lambaya dönüştürmek için içeride bir ışık kaynağı bulunur. Koleksiyon ayrıca uzun bir oval şeklinde bir duvar lambası içerir. Merkezindeki delikli bir bölüm, ışığı doldurur ve açıldığında ışınları dağıtır.

Dört koni şeklindeki tasarımlar kağıt ağırlığı olarak işlev görür. Bu küçük tasarımlar ve tüm mobilya parçaları Belçika’da taş şirketi Van den Weghe tarafından üretiliyor.


 

Kaynak Dezeen
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.