Grafiksel Bir Kalem Çizimine Benzeyen Tel Örgülü Sandalye: Octagon

Avusturyalı tasarımcı Thomas Feichtner, telden yapılan örgülerle bir sandalye tasarladı. Minimal mobilyalarıyla tanınan Feichtner Octagon Sandalye'yi, Avusturya'nın Styria şehrinde bir tel üreticisi olan H+S Zauntechnik üyeleriyle bir araya getirdi.

0 1.795
Avusturyalı tasarımcı Thomas Feichtner, telden yapılan örgülerle bir sandalye tasarladı. Minimal mobilyalarıyla tanınan Feichtner Octagon Sandalye’yi, Avusturya’nın Styria şehrinde bir tel üreticisi olan H+S Zauntechnik üyeleriyle bir araya getirdi.

Alışveriş arabasını hatırlatan Octagon,  H+S Zauntechnik’in çitler üretirken kullandığı tel kaynağı teknikleriyle üretildi. Thomas Feichtner: “Mobilya tasarımcısı olarak tel kaynak tekniğini kullanıp bir sandalye tasarımı yapmak ilk aklıma gelen fikirdi. Üst üste konulan ve kaynak tekniği kullanarak sadece sandalyede kalan her şeyi yaptıran sekizli dirsek yapıldı.” demektedir. Feichtner, tek bir çelik boruyla desteklenen geleneksel konsol sandalyesinin tipolojisini uyarladı. Bunun yerine, paslanmaz çelikten yapılmış 12 ince tel kullandı ve sandalyeyi 90 derecelik bir açıyla desteklemek için birlikte ilmekledi. Yapının köşesi, sandalyenin sırt dayanağını ve koltuğunu oluşturmak için bir araya getirilirken, koltuk, bir ızgara şeklini oluşturmak üzere birbirine kaynaklanmış olan ve üst üste gelen borular ile takviye edildi. Thomas Feichtner:

Neredeyse gerçek dışı bir izlenimi var. Üç boyutlu bir nesne olarak, hala kağıt üzerinde grafiksel bir kalem çizimi gibi, iki boyutlu görünüyor. Fotoğraflar bile adeta render gibi görünüyor. Gözler, ön ve arka planı ararken bile kafa karıştırıcı olabiliyor. Paralel teller örtüşerek bir hareli görünüm yaratıyor.

Sekizgen Sandalye, bu yıl 5 Mayıs – 3 Haziran tarihleri ​​arasında Almanya’nın Graz kentinde gerçekleşecek olan Designmonat Graz’da sunulacak.

Kaynak Dezeen
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.