Pastel Renkli Kapsül Evler: MINI Living | Built By All

Mimarlık firması Studiomama, her biri farklı bir karaktere uyacak şekilde tasarlanan bir dizi küçük, pastel tonlu yaşam alanı oluşturmak için MINI ile işbirliği yaptı. Milano tasarım haftası için eski bir fabrikaya monte edilen MINI Living - Built By tüm farklı yaşam tarzlarına uygun dört kompakt yaşam alanında oluşuyor.

0 2.647
Mimarlık firması Studiomama, her biri farklı bir karaktere uyacak şekilde tasarlanan bir dizi küçük, pastel tonlu yaşam alanı oluşturmak için MINI ile işbirliği yaptı. Milano tasarım haftası için eski bir fabrikaya monte edilen MINI Living – Built By All tüm farklı yaşam tarzlarına uygun dört kompakt yaşam alanında oluşuyor.

Amaç, en temel konutların bile sahibine daha iyi uyacak şekilde nasıl uyarlanabileceğini göstermektir. MINI Living’in yaratıcı lideri Oke Hauser, “Bugünün standart konut piyasası, bireyin gereksinimlerini karşılama kabiliyetinde sınırlıdır. Nihayetinde yaşam alanının kalitesinin, sakinlerin evleriyle ne kadar iyi tanımladıklarına karar verdiğine inanıyoruz. MINI Living – Built By All, insanları aktif içerik oluşturuculara dönüştürür ve onları tasarım sürecinin kalbine yerleştirir.” MINI Living, şehir yaşamının geleceğini keşfetmek için otomotiv şirketi tarafından kurulmuş bir girişimdir. MINI, daha önce Asif Khan ve Sam Jacob dahil olmak üzere bir dizi mimar ve tasarımcıyla deneysel kurulumlar yapmak için çalışmıştır. Bu kurulum için şirket, Studiomama’nın kurucusu Nina Tolstrup’tan mekanın yaratıcı kullanımını keşfetmesini istedi. Sonuçlar, boyutlarıyla eşleşen, ancak kontrast renkler, düzenler ve mobilyalar içeren dört kapsül evidir.

Sarı bir ünite, dekoratif objelerle kaplı raflar ve botanik bir illüstratöre uyacak şekilde tasarlanmış bir bitki çeşitliliğine sahipken, pembe ünite, tekstiller için geniş bir depolama alanı ve fonksiyonel bir iş istasyonu içeren bir model kesiciye yönelik bir stüdyoya sahiptir.

Mavi ünite bir müzik yapımcısı için tasarlandı, bu nedenle kayıt tutmaya uygun boyutta, ses geçirmez bir kayıt odası ve raflar bulunuyor. Ve yeşil olan son birim, bir çömlek toplayıcısını barındırmak için uyarlanmıştır. Alan ayrıca geniş bir turkuaz mutfak ve yemek alanı, spor salonu ve sinema alanı da dahil olmak üzere çeşitli ortak olanaklar sunmaktadır.

MINI kurulumu, eski bir fabrika salonundaki yaşayan mikro-mahalle olarak tanımlar. Buradaki fikir, bu tür bir kurulumun, dünyanın birçok şehrini etkileyen konut krizini hafifletmeye yardımcı olmak için büyük kullanılmayan binaların içinde oluşturulabilmesidir. Her bir ünite, farklı şeffaflık seviyelerine sahip perdelere ve ekranlara sahiptir.

MINI için marka stratejisi ve iş inovasyonu şefi Esther Bahne, “MINI Living, küçük bir ayak izi üzerinde işbirlikçi kentsel yaşam için yaratıcı çözümler sunuyor, ancak birçok olasılık ve yüksek derecede esneklik sunuyor” dedi.

Kaynak Dezeen
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.