Yeni Zelanda’da Modern Bir Ev; ‘Back Country House’

Auckland merkezli mimarlık ve tasarım stüdyosu LTD Mimarlık, Back Country House çalışması Yeni Zelanda kırsal manzarası ile birleştirmeye odaklanıyor.

0 3.226

Auckland merkezli mimarlık ve tasarım stüdyosu LTD Mimarlık, Back Country House çalışması Yeni Zelanda kırsal manzarası ile birleştirmeye odaklanıyor.

Yeni Zelanda’daki Puhoi yerleşiminin gözlerden uzak alanına gizlenmiş olan Back Country House, mimar David Maurice’in kendisi ve  ailesi için tasarlanan bir ev. Mülk, Yeni Zelanda’nın “Back country” kulübelerinin yeni bir yorumu niteliğinde.  ‘Back Country’ kulübeleri,  vahşi doğada bulunan kötü havadan korunmak için yapılan halka açık basit barınaklar. Maurice’in evi basit yaşam için imkan sağlıyor. Açık planlı, minimalist yapı, huzur ve uyum duygusunu uyandırırken aynı zamanda aile olarak birlikte vakit geçirebilecekleri bir çalışma. Yaşam alanı, alanın çevreyle birleşmesine olanak tanıyan iki taraftan açılır pencerelere sahip.  Salon, mutfak ve yemek alanlarını da içeren tek bir mekan ve aynı zamanda  geniş bir terasa açılıyor. Ana yatak odası, eğimli çatının altında, huzurlu bir ofis alanı işlevi de gören pencere uzunluğunda bir masa ile birlikte bulunuyor. Zemin kattaki bitişik ek, ilave yatak odası ve saklama alanları içeriyor. Cephe yerel olarak tedarik edilen ahşap materyalden oluşuyor. Duvarların içinde bulunan yüksek performanslı izolasyon, enerji verimliliğini artırarak doğal hava koşullarının etkilerini en aza indiriyor. 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.