İç Mimarlık Dergisi
Mimarlık, Tasarım Haber Platformu

Yeşil Balkonlu Konut Tasarımı: TH House

DANstudio'nun Vietnam başkentinin eteklerinde tamamladığı bu evin cephesinde saksı bitkileri sergilemek için yerler tasarladı.

0 1.339
DANstudio’nun Vietnam başkentinin eteklerinde tamamladığı bu evin cephesinde saksı bitkileri sergilemek için yerler tasarladı.

TH House daha geniş bir gelişimin bir parçası olarak inşa edildi, ancak Hanoi merkezli DANstudio, kabuğundan bir aile evine dönüştürülmesi görevini üstlendi. Bunu yapmak için stüdyo, havalandırma, aydınlatma ve doğaya odaklanan bir tasarım ortaya çıkardı. Katlarda boşluk açmayı, opak duvarlı yapılar yerine yarı şeffaf duvarlar ve bitkileri içeride ve dışarıda eklemeyi içeriyordu.

 

Binanın cephesi apartman sakinlerinin yaşam alanlarını esintiye açmalarına izin verir, ancak onları gün ortasında güneşten gölgelendirir. Bu şeritli duvarı canlandırmak için, cepheye dış raf takıldı. Mimarların “yeşil balkon” olarak tanımladıkları bu raflar, büyük saksı bitkileri için yerler sağlar. Benzer tasarım özellikleri evin içinde de yansıtılmış.

Katlardaki açıklıklar ışığın evin her tarafına sızmasını sağlar. Bu açıklıkların en büyüğü, zemin kattaki alanı oturma odasına dönüştürürken bir diğeri birinci kattaki galeriye hafif bir alan yaratıyor. 

Benzer şekilde, merdivenler, yükselticiler olmaktan ziyade sadece basamaklardan oluşur ve zemin katın altına daha da fazla ışık sızmasını sağlar. Sakinler, bu açık alanlar sayesinde fiziksel olarak birbirleriyle etkileşime girme konusunda daha fazla özgürlüğe sahipler.

Evdeki en sıra dışı oda birinci kattaki çalışmadır. Raf veya oturma alanı olarak işlev gören ahşap küplerden oluşuyor.

“Sakinlerin, kitap okuyabildikleri, çalışabildikleri, grup halinde oynayabildikleri veya filmleri bir arada izleyebildikleri platform ve raf yalnızca eşyaları depolamakla kalmıyor, aynı zamanda insanların kendi yollarında sınırsız faaliyet yapacakları bir çerçeve oluşturuyor.


Kaynak Dezeen

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.