Dünya’nın En Tuhaf 7 Güzel Doğası

Yaşamış olduğumuz bu büyüleyici gezegenin çeşitli yerlerine serpiştirilmiş ve tabiatın etkileyici hikayesine ulaşmamızı sağlayan doğa harikası mekanlar.

0 2.689

 

Dünya, şaşkınlık yaratan ve birçok teoriye ilham kaynağı olan güzelliklerle süslenmiştir. Yaşamış olduğumuz bu büyüleyici gezegenin çeşitli yerlerine serpiştirilmiş ve tabiatın etkileyici hikayesine ulaşmamızı sağlayan bu doğa harikaları kolaylıkla fark edilebiliyorlar.

Genellikle insanlar bu tuhaf güzelliklerin değerini bilmeyip, sıradan sahilleri ziyaret ediyor olsalar da hiçbir insan gücü kullanılmadan oluşan harikalar inanılmaz bir keşif deneyimi sunuyorlar. İçlerinde oluşumlarıyla ilgili büyüleyici hikayeleri barındıran ve görenleri hayrete düşüren doğa harikaları ziyaretçileri tarafından keşfedilmeyi bekliyorlar.

Gizemli oluşumlarıyla ve tabiatın akıl almaz işçiliğiyle meydana gelen dünyanın en tuhaf güzelliklerini keşfettiğinizde, eşsiz bir maceraya tanıklık edebilirsiniz. Hayatımızı sürdürmüş olduğumuz bu mucizevi gezegenin sürükleyici hikayesinin bir kısmını anlatan bu benzersiz yerleri birlikte keşfetmeye ne dersiniz?

7 – Phi Phi Adaları – Tayland

Dünyaca ünlü bu adanın tanınmasına, bünyesinde barındırmış olduğu, kış aylarında bile ziyaret edebileceğiniz görülmeye değer sahiller ile birlikte tabiatın oluşturmuş olduğu devasa kalker kaya formları ön ayak olmuştur. Dramatik ve tuhaf bir atmosferin hakim olduğu bu Phi Phi Adaları’nda bulunan sahiller sadece basit birer plaj olarak kullanılsalar da, olağan üstü doğal güzellikleri çok daha eksantrik bir manzarayı gözler önüne seriyor.

 

6 – Guilin – Çin

Çin Halk Cumhuriyeti’nde bulunan bu tuhaf şehir, hem yerli hem de yabancı turistlerin sıkça ziyaret ettikleri popüler bir yerdir. Kireçtaşından oluşan karstik kayalıklar adeta birer tepe gibi Liu Nehri’nin kenarlarına sıralanarak etkileyici ve görkemli bir manzarayı ziyaretçileriyle buluşturuyor. Nehir boyunca yapılan bot turları ise bu doğal oluşumların büyüleyiciliklerini kelimenin tam anlamıyla gözler önüne seriyor.

 

5 – Taş Ormanı – Çin

Kaya oluşumlarıyla dolu bu merak uyandıran orman tuhaf bir tabloyu andırıyor. Orman içerisinde bulunan kalker kayalıklar oldukça yoğun bir şekilde bulunuyor ve hem yeryüzünden hem de gökyüzünden olağanüstü manzaralar olanak tanıyor. Hayranlık uyandıran bu kaya formları ziyaretçilerine eşsiz bir doğa keşfi sunuyor.

 

4 – Kapadokya – Türkiye

Fairy chimneys. Pasa Bagi. Cappadocia, Turkey.

Kapadokya, masallara ve halk hikayelerine konu olan oluşumlarıyla oldukça tuhaf bir doğal güzelliktir. Perilerin yaşadıkları rivayet edilen kaya oluşumları, dünyanın en tuhaf ve hayranlık uyandıran manzaralardan birini ziyaretçilerinin ayaklarına sermektedir. “Peri Bacaları” olarak bilinen bu gizemli kayalıklar, bölgenin efsaneleşmiş güzellikleri genellikle yerli ve yabancı turistler tarafından sıcak hava balonları kullanılarak ziyaret ediliyorlar. Türkiye’de ziyaret edilebilecek en güzel yerler arasında bulunan Kapadokya, keşfedilmeyi bekleyen gizemli güzellikleriyle sizleri bekliyor.

 

3 – Benekli Göl – Kanada

Kanada’nın Britanya Kolumbiyası’nda bulunan bu tuhaf göl, rengarenk havuzlarla dolu olduğu için adeta benekli bir yüzeye sahipmiş gibi görünüyor. Gölün bulunduğu bu bölgede mineral yoğunluğunun fazla olması, gölü oluşturan havuzların ya da beneklerin renkli olmasını sağlıyor. Ayrıca iyileştirme ve yenileme becerileriyle de dünya çapında tanınır hale gelen Benekli Göl, Kanada’nın popüler turistik alanlarından da bir tanesidir.

 

2 – Devler Kaldırımı – Kuzey İrlanda

Kuzey İrlanda kıyılarında bulunan bu yapılar kolaylıkla turistleri şaşkına çevirebilir. Antik çağlarda volkanik patlamalar sonucu oluşan kırk binin üzerindeki sütunlarla dolu bu bölge, UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alıyor. Bölgeyi oluşturan bazalt sütunların boyutları ise 12 metreyi bulabiliyor. Sahil kenarında meydana gelmiş bu tuhaf yapılar dünyanın mucizeler gezegeni olduğunu bir kez daha bizlere kanıtlıyor.

 

1 – Bisti Çölü – Amerika

Amerika’nın New Mexico eyaletinde bulunan Bisti Çölü, bölgeye etkileyici bir hava kazandıran renkli höyüklerle doludur. Genellikle alışılmadık pozisyonlarda aşınmış bu kayalar, adeta birer canlıyı andırıyor. Muhteşem bir doğa manzarasına sahip olan bu bölge sadece tuhaf olmakla kalmayıp, renkliliği ve canlılığıyla da keşfedilmeyi bekleyen oldukça güzel bir yerdir.

Adeta insan eliyle özenle inşa edilmiş kadar güzel bu doğa harikaları büyüleyici yapılarıyla ziyaretçilerine dünyanın mucizelerle dolu bir yer olduğunu görsel şekilde anlatıyor. Yıllar boyunca yaşadığımız gezegenin uğramış olduğu değişimleri gözler önüne seren bu doğal yapıların şaşırtıcı güzelliklerine kendi gözlerinizle şahit olduğunuzda dünyaya karşı bakış açınızın tamamıyla değişeceğine emin olabilirsiniz.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.