Zigzag Çatılı Bir Konut Tasarımı

0 1.656

Elías Rizo Arquitectos Tapalpa, Meksika’da , tepeye oyulmuş ve bir zigzag çatı ile bütünleştirilmiş bir konut tasarladı.

Eve garaj kısmından yaklaşıldığında,, evin üst kısmına oturan  çakıllarla kaplı beton bir levhadan oluşan çatıyı görebiliyoruz. Evin dış cephesi lake bir çelik plaka ile kaplı ve dış cephe bölgenin kırmızı topraklı  karakteristik özelliğini tamamlayacak şekilde oksitlenmiş kırmızı renge boyanmış. Ön kapı da dahil olmak üzere giriş yolu, kendisini çevreleyen çeliğin sertliğine ve betona zıtlık oluşturacak şekilde ahşapla kaplanmış.  İç tarafta sağda ana oturma, yemek ve mutfak alanları bulunuyor. Ahşap dolaplar duvar boyunca uzanıyor  ve mutfağa ulaşıyor, beyaz oturma odası şömineye odaklı ve yemek odası oturma odasının arkasında bulunuyor. Aynı zamanda yapıdaki farklı alanların tamamı, dışarıdaki orman manzarasına da sahip.

Ahşap duvarlar ek bir oturma ve yemek alanını kuşatacak şekilde konumlandırılmış ve alanı koruyor. Köşe etrafında ve iç yaşam ve yemek odası, vadi manzaralı küçük bir güverte ile başka bir açık alan bulunuyor.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.