Casa 1014

0 4.742

H Arquitectos ekibi imzalı yapı, Barselona yakınlarındaki Granoller kentinde konumlanıyor. Tarihi iki yapı arasındaki 6.5 metrelik boş alan üzerine inşa edilen proje, tasarım olarak iki ana bölümden oluşmakta. Ev sakinlerinin günlük aktivitelerini gerçekleştirecekleri yaşam alanı ile daha sakin ve kimi zaman da gelen misafirler için kullanılabilecek olan hizmet odaklı ikinci bölüm, birbirlerinden avlu ile ayrılıyor. Dar ve uzun parsel nedeniyle yapılara her iki sokaktan giriş sağlanırken, her giriş öncelikle bir avlu ile buluşuyor.

 

Evin tüm odalarının dış mekan ile ilişki içinde olduğu yaşam alanında, strüktürel teknoloji pasif iklimlendirmeyi mümkün kılıyor. Öyle ki, kalın duvarlar sıcak havayı korurken avlular bunu yayarak iç mekanda doğal bir iklimlendirme sağlıyor.

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.