Toronto Residence

0 2.059

Toronto Residence Belzberg Architects tarafından 2013 yılında tasarlandı ve tasarımıyla Ontario Association of Architects tarafından Design Excellence ödülüne layık görüldü. Proje görsellerine baktığınız da neden bu ödüle layık görüldüğünü açıkça anlayacaksınız, çünkü projenin net ve modern hatları hem mimari strüktürde hem de iç mekanda başarılı bir şekilde işlenmiş.

İki katlı olarak tasarlanan konut, Toronto’nun kuzeyinde en prestijli komşuların yaşadığı bir lokasyonda yer alıyor. Bulunduğu alandaki karakteristik özellikler ile kombinlenmiş yapı, ev sahiplerinin büyüyen ailesi için tasarlanmış. Dış mekanın projede kullanımı, lokasyonun doğa ile iç içe olması sebebi ile teraslar ve bahçelerle değerlendirilmiş.

Keskin geometrik şekiller ile tasarlanan konut, temiz çizgiler elde etmek için cam cepheyle birlikte tasarlanmış. Bu sayede hem iklimlendirme hem de temiz havanın konuta kolayca ulaşabilmesi hedeflenmiş.

Doğadan ilham alınarak, doğal yapı malzemeleri binanın cephesinde kullanılmış. Bu sayede ormanlık arazi içerisinde yer alan konut, doğanın renkleriyle iç içe geçerek bir bütünlük sağlamış.

İç mekandan detaylı görseller için;

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.