Bien! Restoran

0 3.123

Başaşağı bitkileriyle, dinamik renkleriyle Sao Paulo’ da bulunan Bien! Restoran

Tasarım Ofisi: Suite Arquitetos

Mimarlar: Carolina Mauro, Daniela Frugiuele, Flipe Troncon

Fotoğraflar: Ricardo Basetti

Sao Paulo şehri ve sokaklarından ilham alınarak tasarlanan Bien, küçük iki katlı bir binanın köşesinde yer alıyor. Doğal gıdalar üzerine kurulu mutfağı ile tercih edilen restoran sadece gün içerisinde hizmet veriyor. Gün ışığında mekandaki renklere, malzemelere ve hareketlere dikkat çekmesi amaçlanarak dinamik bir iç mekan tasarlanmış.

İki temel olgu olan ‘ışık’ ve ‘şehir’ in birleşimiyle oluşan mekan, hem endüstriyelliği hem de rahatlığı ortaya çıkarıyor. Limitleri sonuna kadar zorlayan Suite Arquietetos’ un genç mimarları tarafından tasarlanan mekan, zemin katta cam cepheli transparan kütlesi ile ferah bir algı yaratıyor.

Masa tablalarında, kolon ve kiriş kaplamarında kullanılan ahşap malzeme, havalandırma amacı ile tavan boyunca devam eden bacaların malzemesi ile kontrast oluşturuyor.

Mekandaki ağırlıklı ahşabı dengeleyecek mavi ve sarı renkler, tavandaki sarkıtılmış bitkiler ile dengeli bir birliktelik yaratılıyor. Bu sayede cephesi şeffaf bu dinamik mekan, içi dışı bir tabirine oldukça uyum sağlıyor.

Oldukça basit yerleşim planına sahip projenin, hoş detayları içerisinde saklı. Teknik çizimler için;

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.