Heykelsi Bir Ayna Tasarımı ‘Mudu’

0 1.781

Litvanya stüdyosu Heima’nın heykelsi aynası Mudu her açıdan farklı bir siluet gösteren bir tasarım. Jot.jot için yaratılmış bağımsız parça, aynanın “duvarda tek düz bir nesne” fikrini ele almaya ve değiştirmeye yönelik bir çalışma.

Mudu, ön cepheden görüldüğünde oval biçimli bir ayna gibi görünüyor ancak yan görünüm,  konik biçiminde olan sırtını ortaya koyuyor. Aynanın yan kısmında bulunan ahşap mandallar, bacaklarında bulunan ahşap parçalarla, boyalı bir çelik çerçevenin üzerine oturmasına izin verecek şekilde tasarlanmış.

Heima, “Bir ev aksesuarı olarak değil, bir mobilya parçası olarak yaklaştık” diyor. Ve ekliyor; “Bu nedenle tabii ki bağımsız hacmi olan bir nesne haline geldi. Aynaya verilen hacim, işlev açısından neredeyse tamamen gereksizdi ve bu durum tasarımda en çok sevdiğimiz şey oldu. “

Stüdyo aynanın konik kabuğu için bir kalıp üretirken (CNC) tekniği kullanılmış. Daha sonra parça esnek hale gelinceye kadar ısıtıldı ve bir vakum presiyle konik kalıba yerleştirilmiş. Aynanın alışılmadık şekli, klasik evler ya da modern daireler olsun, her türlü iç mekana uyacak şekilde “tarafsız” görünümü ile “her yönden gözlemlenmek” üzere tasarlanmıştır. Diğer ayna tasarımları, insanların yansımalarını görsel efektler haline getiren bir renk koleksiyonu ve mermerle pirinçten yapılan bazalar halinde ekstra ince el aynaları serisini oluşturuyor.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.