Casa G / Delfino Lozano

0 1.756

Herkese merhabalar!

Delfino Lozano mimarlık tarafından tasarlanan Meksika’daki Casa G kütlesel formu ve malzemeleriyle oldukça dikkat çekici. Proje detayları için, okumaya devam edin.

Mimarlar: Delfino Lozano

Lokasyon: Zapopan, Jalisco, Mexico

Alan: 430 sqm

Proje Yılı: 2016

Fotoğraflar: Cesar Bejar

İmalat: Urrea, MOOMA Mosaicos, Aceros Ocotlan

Casa G. içerisinde oyun odası, teras, sosyal aktiviteler için alan barındıran, aile dinlenme evi. Zaponan bölgesinin kuzeybatısında konumlanan proje, 1000m2 arazi üzerine kurulmuş. Alanın yükseltili topografyasına, dış duvarlar birleştirilerek oluşturulmuş.

Evi iki ana alana bölmesine yardımcı olan uzun aks, alt kottaki sosyal alanı ve üst kottaki özel alanı oluşturmuş.

Sosyal alan, kıvrımlı tonoz ile oluşturulan hol ile bağlantılı olarak alt kotta tasarlanmış. Ve bu bölgede, iç mekan ve dış mekan arasında kontrast oluşturan taş kaplama duvar sınır oluşturmuş.

Özel alan,vurgulu cephe malzemesi ile kararlı bir şekilde zemine oturtturulmuş.

İç mekanda alanları net bir şekilde bölen elemanlarla, bahçe manzaralı mutfak, çaprazında televizyon odası ve wc si ile misafir odası oluşturulmuş. Yemek odası, oturma odası, hamak içeren küçük teras da işlevlerin arasında yer alıyor. Evin ortasında yer alan şömine, çekirdek ev sahipleri temsil ediyor.

 

Evi tasarlarken amaçlanan iki olgu; doğal ışığın etkili kullanımı ve yeni nesil havalandırmaydı. Bu sayede, her odada konforlu ve özel alanlar yaratırken, evin ortak alanlarında iyi görünümler vermesi hedefine ulaşıldı.

Evin arka sırtında yer alan servis alanları da bulunmakta. Evin çatı katı en başarılı görüş açısına ve manzaraya sahip olduğu için tüm alanı net bir şekilde görebilmektedir.

3 boyutlu çizimlerin ve planların paylaşıldığı projeden detaylar;

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.