Canberra’s Hotel Hotel Merdivenleri

0 2.689

Herkese merhabalar!

March studio tarafından tasarlanan, Canberra’s Hotel Hotel ‘in merdivenleri oldukça etkileyici. Ek olarak aynı tasarım stüdyosu, otelin lobisini de tasarlamış.

Oldukça dinamik bir giriş ve kütle elde edilen tasarımda, kompozit malzemeler kullanılmış. Ahşap parçalarla, hareket ediyor gibi gözüken bir kütle ortaya çıkarılmış. March Studio, Avusturalya’nın en yenilikçi ofislerinden biri olarak anılmakta. Ortaya çıkardıkları işi detaylıca inceleyelim.

Merdiven tasarımında, hafif kalaslar, sıkıştırılarak ve birbirine bağlanarak yerden yükselen bir kütle oluşturulmuş. Dağınık bir düzenle, tavanda da devam eden tasarımda, pikselli efekt oluşturacak gölgeler sağlanmış. Bu pikselli, örümcek ağındaki gölgeler, duvarları ortaya çıkararak, otel ve apartman binasını birbirine bağlayan önemli bir bağlaç olmuş.

68 odalı, 28 daireli bu otelde birbirine benzeyen hiç bir oda bulunmuyor. 50 farklı sanatçı, tasarım stüdyosu tarafından geliştirilen Hotel Hotel’in tasarımları seçkin  kişiler tarafından oluşturulmuş.

Hotel Hotel’in sahipleri Johnathan ve Nectar Efkarpidis kardeşler, NewActon’da konumlanan oteli, devlet dairesi işleri için ofis, özel ofis, sinema ve kafe gibi işlevlerle binayı yönetmektedirler.

Otel lobisindeki duvarlar, oturma alanları, banklar, tezgahlar el yapımı titiz çalışma ile, tıpkı binayı çepeçevre saran cilalanmış ahşaplarla kaplanmış. Malzemeler; özel üretim lamine ahşap, prekast beton kirişler.

 

Takım: Rodney Eggleston, Sam Rice, Julian Canterbury, Jack Crocker, Jono Ware, Haslett Grounds,Patrick Macasaet

İşveren: Molonglo Group
Yapı: CBD Contracting Pty Ltd
Mühendislik: Co-Struct Structural & Civil Engineers
Aydınlatma: Point Of View
Peyzaj: Oculus
Özel yapım mobilya: Broached Commissions
İşaretler: Clear Design
Servis Mühendislik: Arup
Mutfak Sistemleri: RBD Design

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.