Duvarlarda Tablo Düzenlemeleri

0 6.399

Haftanın ilk gününden herkese merhabalar,

Evlerimizin duvarlarını renklendirmek, tablolarla çeşitlendirmek tüm havayı değiştirebilir. Yaşadığınız mekanda değişiklikler yapmak istediğiniz zaman bir duvarın bile rengini değiştirseniz size tamamen farklı bir ortamdaymış gibi hissettirir ve, zaman zaman hepimize gelen o ya kendimizde ya mekanlarda değişiklik yapma istediğimizi bastırmış oluruz.

Günümüz trendlerinden, çabasız dekorasyonun yeni ögesi ise “gallery wall” . Nedir peki bu gallery wall? Kelime, sergi mekanlarındaki duvarlardan ilham alınarak türetilmiştir. Evinizin bir duvarını farklı ebatlardaki çerçeveler ve bu çerçevelere bir konsept oluşturularak yerleştirilmiş görseller. Çabasız ama gösterişli duvarlar oluşturmak için fazla zaman harcamak gerekmiyormuş gibi gözükse de aslında duvar ölçüleriniz ve satın alacağımız çerçeve boyutları çok önemli. Örnekler üzerinden gallery wall ları incelemeye koyulalım.

img_1800

Ebatlar, çerçeveleri konumlandıracağınız duvara göre çeşitlenebilir. Duvar önünde bir kanepeniz var ise hiza olarak kanepe sınırları kabul edilebilir. Kat yüksekliğiniz, duvar genişliğinize göre enine ya da boyuna konumalandıracağınız çerçevelerinizi paspartolu olarak satın alırsanız daha farklı bir etki olur ve çerçevedeki görsel gerçekten bir galerideki esermiş gibi gözükebilir.

Gallery wall oluştururken, hızlıca çerçeveleri duvara asmaya başlamadan önce mutlaka planlama yapılmalıdır. İlk adım duvarınızın en ve boy ölçülerini belirlemek ve hızlıca bir ön görünüş çizimi yapmaktır. Ardından satın alacağınız farklı çerçevelerin ebatlarını listemek işinizi hızlandırabilir. Sonrasında ise elinizdeki ebatları duvarınıza uyduracak bir kolaj çalışması yapmak gerekir. Önemli bir nokta ise çerçeve arası mesafelerin eşit olmasıdır. Bu sayede daha simetrik bir düzen elde edersiniz.

img_1806

img_1801 img_1802 img_1803 img_1804 img_1805

Örneklerdeki gibi, dilerseniz salon duvarınıza dilerseniz merdiven boşluklarınıza dilediğiniz kolaj çalışmasını yapabilirsiniz . Bu çalışmaları yapabilmek için en çeşitli çerçeve modellerini Ikea’dan satın alabilirsiniz. Dilerseniz kendi ebatlarınızdaki çerçeveleri özel üretim de yapabilirsiniz.

İçlerine seçeceğiniz görseller için dilerseniz ailenizin fotoğraflarıyla anılarınızı taze tutabilir ya da yurtdışı gezilerinizdeki karelerinizle duvarlarınızı sıradanlıktan çıkarabilirsiniz. Mutlu haftalar!

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.