Boho Chic İç Mekanlar

0 3.429

Bohem tarzı az çok duymuşuzdur,gözümüzde bir iki şey canlanır.Tamam da boho chic ne şimdi derseniz sizi okumaya davet ediyorum.

İşte her yeni günde kim tarafından ilan edildiği belli olmayan tarz ve stiller hayatımıza dahil oluyor.Yeni moda buymuş diyerek bizler de tarza ayak uyduruyoruz.Sonra bir bakıyoruz hepimiz aynı giyinir olmuşuz,hepimizin evlerinde aynı mobilyalar.Peki bu algıyı kırmak için neler yapılmalı?

Tasarım, sizi bir kurala bağlı kılmaz.Bu yüzdendir ki her tasarımcının tarzı,mekana dokunuşları farklıdır.İçimizden geldiği gibi olmak bize kalmış.Dilersek kendi dünyamızı yaşadığımız mekana aktarabiliriz.Boho chic-Bohemian chic sözlük anlamıyla bohem şıklık demektir.Belkide kafanızda iki uç noktada olan bu terimlerin gelin bir de iç mekandaki yorumlarını inceleyelim.1

Umarım ilk izlenim için kafanız fazla karışmamıştır.Bu halı buradayken o pembe tekli koltukların,hadi o koltuklar da varken o avizenin orada işi ne dediyseniz işte tam orada stil size göz kırpıyor demektir.Benim yorumumla boho chic ”ruh haliniz”. Bir yanınız o pembe koltukta oturmak isterken ama bu benim en sevdiğim halım,o da olsun,avizem,aksesuarlarım eksik kalmasın derseniz bu stil tam size göre.

İç mekanlar bu işin eğitimini almış kişilerce düzenlenirlerse emin olun ki her şey çok daha kolay olur.Siz ben hallederim diye kalkıştığınız bir işe yolun yarısında keşke bir iç mimarla başlasaydım diyebilirsiniz.Bu konudaki kaygılarınız evdeki sizin için değerli eşyaları kaybetmek istememek,yeni mekana adapte edememek yönünde olabilir ama korkmayın ki aile yadigarı gümüşlüğünüze bile yeni evinizde yer verebilirsiniz.

1212-630x446

Biraz olsun içinizi rahatlattıysak gelelim uygulanmış örneklere.Görselde gördüğünüz gibi sizin de birden fazla,farklı model sandalyeniz var ise değerlendirebilirsiniz.Şimdi bu yazıyı okuyanları yanlış yönlendirmemek için bir uyarım var.İşte hepsini bir araya getirince tarz oluyormuş diye düşünüp de yanılgıya kapılmayın oluşturacağınız mekanlarda uyum sizin en iyi arkadaşınız.

16

Bohem şıklık stilini iç mekanınıza uyarlarken canlı renkler kullanmak istemezseniz o da sizin zevkinize kalmış.Pastel tonlarda da aynı tarzı yakalayabilirsiniz.Siz yeter ki içinizdeki ilhamı dışarı çıkartın.

hbz-pinterest-boho-interiors-02

Ben herkesle aynı olmam,yaşadığım mekan komşununkinden farklı olsun diyorsanız.İlham alacağınız bir kaç görselden sonra işe koyulabilirsiniz.Ne de olsa eviniz sizin ruhunuzu yansıtacak,zevklerinizle şekillenecek.Aksesularlar,renkli yastıklar,canlı duvar renkleri,tablolar sizin bu stili oluşturmaktaki yardımcılarınız.Hepinizin kendi zevklerini konuşturacağı stillerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.. En güzel mekanlar sizin olsun.

 

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.