Her Mimarın Japonya’ya Gitmesi İçin 10 Neden

0 2.790

Binlerce yıllık tarihi, kültürü ve doğal güzellikleri bir yana mimarisi, filmleri kısaca her şeyiyle Japonya gezginleri cezbeden şehirlerin başında geliyor. Her sene birçok gezginin ziyaret ettiği kenti bir mimar gözünden neden ziyaret edilmesi gerektiğini şayet ziyaret edecek olursanız nereleri gezmeniz gerektiğini sıraladık, afiyet olsun;

1)İmparatorun Şehri Kyoto

kyoto-japonya

Kyoto, bugün sadece Kyoto bölgesinin başkenti fakat bin yılı aşkın süre boyunca Japon İmparatorluğu’nun başkenti olarak görev yaptı. Japonların milli dini olan Şinto, en yüksek oranlarda bu kentte yaşanıyor. 10 binden fazla anıt mezara ev sahipliği yapan kent 2 milyon nüfusa sahip. Kyoto ayrıca , Birleşmiş Milletler’in küresel ısınmaya ilişkin uluslararası uzlaşma metninin imzalandığı kent olarak da biliniyor.(Kyoto Protokolü) Japonya’nın en meşhur festivallerinden biri olan Gion Matsuri festivali Kyoto’da temmuz ayı boyunca kutlanıyor.

2) Fushima Inari Tapınağı

beautiful-places-tourist-attractions-japan-2Güney Kyoto’da bulunan tapınak, pirinç tanrısı Inari’ye adanmıştır. Fushima Inari Tapınağı’ nın başlıca dikkat çeken tarafı ana binanın etrafındaki yüzlerce parlak kırmızı “torii” geçitleridir. İnanca göre tilkilerin pirinç tanrısı Inari’nin habercileri olduğuna inanılır. Bu sebeple tapınağın etrafında bolca tilki heykeli bulunmaktadır.

3) 4,5 Milyon Mavi Nemopholia

beautiful-places-tourist-attractions-japan-4

Tokyo’nun kuzey doğusunda yer alan Hitachi Seaside Parkı yılın her zamanında ziyaret edilecek, mevsim çiçeklerinin sardığı bir doğa parkı. Parkta renginden ötürü “mavi nemopholia” ismiyle anılan çiçeklerden tam 4,5 milyon adet bulunmakta. “Mavi huydur bende” diyorsanız mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerden…

3) Taketa’da Bambu Işık Fesvivali

beautiful-places-tourist-attractions-japan-14

Taketa bambu anlamına gelmektedir, ismini bir kente veren Taketa aynı zamanda bambu ışık festivali ile de ünlüdür. Işık festivali geleneği, yakın geçmişte, 2000 yılında bambuların büyümesini hızlandırmak amacıyla başlamıştır. Kasım ayının üçüncü cuma günü başlayan festivalde her yıl 20 bin fener üç gece boyunca karanlık nehirleri ve ormanları aydınlatır.

4) Seigantoji Pagodası ve Nachi No Taki Şelalesi

beautiful-places-tourist-attractions-japan-13

Seigantoji Pagodası ülkenin tarihi geçmişi ve doğal güzellik katmanlarının birleştiği mutlaka ziyaret edilmesi önerilen eşsiz mekanlarından biridir. Hishimuro, Wakayama Bölgesi’nde bulunan pagoda Japonya’nın en uzun şelalesi Nachino Taki’nin yanında konumlanan üç katlı bir yapıdır.

5) Wisteria Tüneli

Kawachi Fuji Bahçelerindeki Wisteria Tüneli ile ilgili görsel sonucu

Kawachi Fuji bahçesi, Kyushu adasının kuzey zirvesinde yer almaktadır. Bahçe Wisteria çiçekleriyle  kaplı olup, Japonların Wisteria çiçeğine olan sevgisini sembolize etmektedir. Bahçeyi ziyaret etmek için en iyi zaman ise çiçeklerin en güzel hallerini aldığı Nisan ayı olarak önerilmektedir.

6) Nakasendo Yürüyüşü

beautiful-places-tourist-attractions-japan-15Nakasendo Yolu Kyoto’da başlayan ve Edo’da biten bir güzergâhtır. Nakasendo kelimenin tam anlamıyla “dağlara giden yol” anlamına gelmektedir ve 17. yüzyılın önemli bir ulaşım yoludur. Toplam 10 gün süren yolculuk,  Japonya kırsalı ve ülke tarihini deneyimlemek adına eşsiz bir tercihtir.

7) Osaka ve Kiraz Çiçekleri

beautiful-places-tourist-attractions-japan-9Japonca bir kelime olan Sakura  “Kiraz Çiçeği” anlamına gelmektedir. Japonya kiraz çiçeklerinde (sakura) geniş bir çeşitlilik vardır , 200’den fazla çeşidinin var olduğu bilinen  kiraz çiçeğinin en popüler çeşidi Somei Yoshino’ dur. Baharın müjdecisi olan çiçekler aynı zamanda acısız bir ölümü simgeler. Bunun sebebi kiraz çiçeklerinin en güzel çağlarında solmadan yere düşmeleridir. Samuraylar kiraz çiçeklerine bakarak olası bir savaşta her an ölümü akıllarına getirmektedirler. Bundan ötürü kiraz çiçekleri samuraylar için hem yaşamı,hem de ani ve onurlu bir ölümü sembolize eder.

8) Kawagoe Nehri

beautiful-places-tourist-attractions-japan-12

Kawagoe (Tokyo bölgesi)  nehirleriyle tanınmaktadır. Bölgeyi ziyaret edecek gezginlere ekim ayının üçüncü Cumartesi ve Pazar’ını denk getirmeleri tavsiye edilir, bu tarihlerde gidecek olursanız düzenlenen Kawagoe festivali ile nehir üzerinde gezme imkanı da bulabilirsiniz.

9) Tokyo

japonya kentleri ile ilgili görsel sonucu

Tokyo, Blade runner severlerin özellikle ziyaret etmesini önerdiğimiz, gelecek üzerine ütopyaları düşünmenize ilham verecek şehirlerden. Yüzölçümü 600 km² olup, 35 milyon nüfuslu megapol bir bölge olan Tokyo dünyanın en büyük kentidir. Aynı zamanda son yapılan araştırmalara göre yaşamın en pahalı olduğu kenttir.

10) Tabi ki Animeleri

japon animeler ile ilgili görsel sonucu

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.