Müze Tasarım Yarışması Kazananı Napur Mimarlık Oldu

1 2.670

unnamed_(4)

Proje Künyesi

 

Mimarlık Ofisi: Napur Architect

Tasarım Ekibi: Ferencz Marcel DLA, Détári György DLA, Ferencz István DLA, Bodonyi Csaba DLA, Rudolf Mihály DLA, Őrfi József, Papp Dávid

Proje Tarihi: 2016

Fotoğraflar: Courtesy of Napur Architect

 

unnamed_(5)

Budapeşte Etnografya Müzesi için açılan bina tasarım yarışması kazananı Napur Mimarlık oldu. Mimarlık ofisinin geliştirdiği; şehir parkı ve  meydanıyla bitişik yapıların kurgulanması, mevcut yeşil alanların korunması ve çoğaltılması projenin en çok dikkat çeken yönleri olarak gösteriliyor.Bunlara ek olarak etnografya müzesi, Sou Fujimoto ve SANAA tarafından tasarlanan yeni ulusal galeri: Macar House of Music’e ev sahipliği yapacak.

unnamed_(3)

Napur Mimarlık ofisine göre:“Budapeşte’de bulunan farklı boyut ve envanterdeki 140 etnoğrafya müzesinden sonra, şehir nihayet hak ettiği müzeyi buldu!”

unnamed_(2)

Jürinin oy birliği ile seçtiği ve 13 özel firma tarafından desteklenen projenin seçilmesine sağlayan sebepler ise;  teknolojik ve fonksiyonel çözümler, sürdürülebilirlik ve maliyet  azlığı  olarak gösteriliyor. Bunlara ek olarak, mimarlık ofisinin, şehir parkı  ve Dózsa György yolu arasında bir geçiş alanı olan proje alanına uygun olarak, binanın da eğimli tasarlanması, projeyi öne çıkartan özelliklerden biri olarak gösteriliyor.

unnamed

1 Yorum
  1. Zeyzey diyor

    Bu yarışma projesini çok beğendim ve planlarına ulaşmaya çalıştım ancak başarılı olamadım.Bu konuda yardımcı olabilir misiniz acaba?

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.