Eşsiz Bir Yumurta Ev! Blob House VB3

0 1.915

Şimdi size alışılmadık bir ev örneği vereceğiz…Blob House. Blob VB3 Belçikalı Mimarlık firması dmVA tarafından hayata geçirilmiş.

blob02

blob01

Firma bu mobil ünite tasarımını büyük şirketler için ikinci bir ofis ya da sıradışı bir ev örneği olarak tasarlamış. Tamamlanması onsekiz hafta süren projede sonuç; yumurta gibi görünen yirmi metrekarelik küçük ve düzenli bir alan olmuş. Bu düzenli yumurta; bir banyo, mutfak aydınlatmalar, bir yatak ve bu alışılmadık formun içinde depolama fonksiyonunu yerine getirmek için çözülmüş çok sayıda niş içeriyor.

blob03

Bu yumurta evin yaratılış amaçlarından biri de organic bir sanat objesi olması. Yapının burnu otomatik olarak açılabiliyor olması bir sundurma alternatifi yaratma ihtiyacından geliyor.

blob04

blob05

Bu sıradışı yapının yapımında kullanılan malzeme polyester. ”Blob”; bu eğlenceli bağımsız ve mobil alan sanki bir seyehat aracı gibi. Siz ne için kullanmaya niyetlenirseniz ona hazır kompakt bir büyük damla.

blob06

blob07

Bu büyük damlanın, yumurtanın; siz neye benzetirseniz artık, yapım sürecinden bahsedecek olursak;

blob08

blob09

blob11

”Ünitenin inşaasına, sıkıştırılarak örülmüş bir ahşap çerçeve ile başlandı. Bunun amacı polyester kabuğa bir baz hazırlamaktı. Tekrar tekrar cilalanıp alçılandı.Forma dayalı nişler kalıba dökülerek istiflendi. Dış polyester kabuğun kaplaması ve nişlerin arası yalıtıldı.Nişlerin içine kırmızı led lambalar yerleştirildi.Beyaz ışık tesisatını, veriler için gerekli bütün tertibatı ve burunun açılışı için gerekli olan sistemi gizlemek için zemine cam döşendi. Su ve elektrik gereksinimi ise karavan mantığı ile çözümlendi”

blob16

Bu süreçlerin sonunda karşınıza kompak,düzenli büyük bir damla veya yumurta çıktı. Dilediğiniz şekilde kullanın diye. Seçim sizin!

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.