Apple’ın yeni hedefi akıllı evler

0 1.311

319223528

IOS 9 ile gelen HomeKit uygulaması ile evinizdeki akıllı ev aletlerini ve garaj kapıları gibi kapıların kontrolü sağlanacak. Geçtiğimiz yıl düzenlenen WWDC’de tanıtılan, wireless bağlantı desteği sayesinde iPhone ve iPad cihazları kullanılarak WiFi destekli garaj kapıları, akıllı termostatlar, akıllı kapı kilit sistemleri ve akıllı aydınlatma sistemlerinin kontrol edilebileceğinden bahsetmişti.

Aylardır beklenen iOS 9 yayına girdi. Kullanıcılar iOS 9’un özellikleri nelerdir?, iOS 9 nasıl yüklenir, hangi cihazlarla uyumludur? gibi sorulara yanıt aradılar. İşte iOS 9 ile ilgili bilinmeyenler.

Geçtiğimiz günlerde İphone 6s ve İphone 6s Plus ve İPad Pro’nun tanıtımını gerçekleştiren Apple, iOS 9’un yayına gireceğini açıklamıştı. Beklenen gelişme oldu ve iOS 9 yayına girdi. Şarj sorununu en aza indirgemeyi amaçlayan iOS 9 işletim sistemi pek çok yeni özelliği de beraberinde getirdi. İşte iOS 9’la uyumlu cihazlar ve iOS 9 ile birlikte gelen yenilikler…

iOS 9’UN BOYUTU

iPhone, iPad ve iPod  kullanıcılarının yeni güncellemede kullanıcıların eleştirdiği noktalardan birisi de güncellemenin boyutu ve gerekli boş alan konusu… Özellikle 8 ve 16GB iPhone modelini kullananların yaşadığı bu sıkıntı anında yeni sürümü kullanabilmek için gigabayt gigabayt yedeklemeler yapmak zorunda kalabiliyorsunuz. iOS 8’in en yüksek olarak 4.6GB’a varan boş yer isteği ile can sıkar hale gelen bu durumun önüne iOS 9 ile geçiliyor. 1.3GB boş yer isteyen iOS 9 özellikle 16GB versiyon kullanıcılarını sevindirecek.

iOS 9 HANGİ CİHAZLARDA UYGUN OLACAK?

Apple’ın her yeni sürüm güncellemesinde bir önceki sürümü alan en eski cihazdan vazgeçerdi ancak bu sefer öyle olmadı. İphone 4s’in de iOS 9’la uyumlu olduğu açıklandı. iOS 9 işletim sistemi İphone 6s, İphone 6s Plus, İphone 6, İphone 6 Plus, İphone 5s, İphone 5c, İphone 5, İphone 4si iPad Pro, iPad Air 2, iPad Air, iPad 4. nesil, iPad 3. nesil, iPad 2, iPad mini 4, iPad mini 3, iPad mini 2, iPad mini, iPod touch 6. nesil, iPod touch 5. nesil cihazlarından indirilebilecek.

ios-9-640x360

Kaynak: akillibinam.com

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.