[GÜNCEL] İç mimarlık mesleği için imza yetkisi kampanyası

0 2.619

timgrubu

Kitle imza toplama platformlarından biri olan change.org‘da iç mimarlık mesleğinin imza yetkisi kampanyası için başlatılan imza kampanyası destek bekliyor…

KAMPANYAYA KATILMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Mevcut kampanya Türk İç Mimarlar Grubu tarafından başlatıldı ve kampanyanın muhatabı ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı.

Türk İç Mimarlar Grubu’nun sayfada yaptığı açıklamada şu sözlere yer verildi:

Türkiye’de inşaat alanı imarı için birçok meslek grubunun (mimarlık, inşaat mühendisliği, makine mühendisliği, elektrik mühendisliği vb gibi)imzasına ihtiyaç duyulurken, sektörün merkezinde yer alan içmimarlık mesleği ise bu alanda bir imza yetkilendirmesine sahip değildir.

Diğer meslek odalarında bulunan SMM yönetmeliğine sahip olan İçmimarlık mesleği, sahip olması gereken yasal düzenlemelerinhiçbirine sahip değildir. Bu durum sektördeki on binlerce içmimarıeşit/adil olmayan rekabet ortamına zorlamaktadır.
Hem sektörel canlılığın artması, hem iş bulma olanaklarının artması, hem de ülkemizdeki güvenli yaşanılabilir alanların oluşması için İÇMİMARLIK mesleğinin gerek iç mekan projelerinde, gerek imar yönetmeliğindeki Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde imza yetkileri haklarının verilip, adil rekabet ortamının sağlanmasını ve bu konuda tüm gerekli yönetmeliklerin gözden geçirilerek yeni bir düzenlemenin ivedikle gerçekleştirilmesini talep ediyoruz.

Kampanyaya katılım ise son derece kolay. Türk İç Mimarlar Grubu, kampanyanın içmimarların gücünü göstermesi adına önemli olduğunu belirtiyor.

Kampanyaya Adana’dan İzmir’e, İzmir’den Rize’ye, Rize’den İstanbul’a birçok şehirden yoğun bir katılım var. Önemli bulduğumuz yorumlardan bazılarını sitemizde paylaşacağız.

Tüm içmimarlarımızı bu kampanyaya katılıp yaymasını rica ediyoruz.

Türk İç Mimarlar Grubu Facebook Sayfası

Türk İç Mimarlar Grubu Twitter Sayfası

—-

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.