Koronavirüs Pandemisi İşe Alım Yapanların İşe Alma Yöntemini Değiştiriyor

0 2.371

COVID-19 salgını davranış, yemek yeme ve çalışma şeklimizi değiştirdi. Şimdi işe alınma şeklimizi ve işe alım uzmanlarının bir iş için en iyi adayları seçme şeklini de değiştirdi. Yani, iş arayanların işe alım sürecindeki değişiklikleri not etmeleri gerekir. Neyin değiştiğini bilmiyorsanız, iş arama stratejinizi nasıl uyarlayacak ve ince ayar yapacaksınız?

COVID-19 kaynaklı yavaşlama dünya çapındaki işleri etkiledi, ancak ekonomiler açıldıkça ve iş COVID öncesi döneme geri döndükçe, daha fazla şirket işe alım yapmak istiyor. Bu zamanlarda, işe alım uzmanlarının bir adayda ne aradığını anlamak çok önemlidir. İşe alma süreci nasıl değişti ve işe alınmak için neler yapabilirsiniz.

İşe almak isteyen kuruluşlar için güvenilir teknoloji zaten yardıma hazır. Sanal işe alım, işe alım görevlilerini ve adayları korurken işe alım süreçlerinin ilerlemesini sağlamak için başvurulan bir yöntemdir.

Değişim ilk başta rahatsız edici olabilir, ancak yetenek alım uzmanları göreve hazır. İlk telefon görüşmeleri aynı kaldı, ancak yüz yüze görüşme çevrimiçi hale geldi. İşe alma süresini hızlandırmak için birçok şirket adaylara mümkün olan en kısa sürede görüntülü görüşme seçeneği sunuyor. Bazıları yüz yüze görüşme mümkün olana kadar beklerken, çoğu kişi bu bekleme sırasında adayları bir rakibe kaptırmaktan korkar.

Hadi bu zor zamanlarda iş arama konusunda yeniliklere ve farklılıklara bir göz atalım.

Çevrimdışından – çevrimiçi işe alıma

Koronavirüs pandemisinden kısa bir süre sonra, işverenlerin çoğu, çalışanlarını ve olası adaylarını enfekte olmaktan korumak için tamamen çevrimiçi işe almaya geçti. Bugün, adayları taramak, sıralamak, mülakat yapmak ve işe almak için teknolojiye daha fazla güveniliyor.

Açık pozisyonların azlığı nedeniyle, bu zamanlarda iş bulmak zor çünkü her zamankinden daha fazla rekabet var. Peki, yeni işe alım sürecine nasıl uyum sağlıyorsunuz?

  • Teknolojiye aşina olun
  • Kalabalık iş piyasasında nasıl fark edileceğinizi öğrenin
  • Net değerinizi artıracak becerilere sahip olun
  • Profilinizi güncel tutun

Yüz yüzeden – görüntülü görüşmelere

COVID-19’un yayılmasını engellemek için fiziksel mesafeye uymak önemli olduğundan, şirketler iş adaylarını seçmek için görüntülü görüşmelere güveniyor. Hatta haberlere göre Facebook, Google, Amazon ve LinkedIn gibi büyük kuruluşlar Coronavirüs pandemisi süresince online iş görüşmelerine geçeceğini duyurdu.

Online iş görüşmeleri için hazır mısınız? Değilseniz, video görüşmelerinin önemini anlamanın zamanı geldi. Bir Skype röportajı veya Zoom, Teams veya başka herhangi bir video platformunda bir video röportajı olabilir. Genel olarak bir video görüşmesini ve böyle bir konuşma sırasında nasıl davranmanız gerektiğini anlamalısınız.

İşe alım uzmanları, adaylar gibi jestleri, ifadeleri, katılımı ve beden dilini şahsen olduğu kadar çevrimiçi olarak da kolayca değerlendirebilirler. Geçmişte kalmış olabilecek tokalaşma, bu süreçteki tek kayıp olabilir.

Ofisten – uzaktan çalışmaya

COVID-19 salgını nedeniyle uzaktan çalışma veya evden çalışma, birçok iş arayan için yeni bir gerçeklik haline geldi. Birçok çalışan bir ankette, şirketlerinin durum normalleşene kadar evden çalışma teklif ettiğini bildirdi. Şirketler uzaktan çalışma modeline odaklandığından, iş arayanların zihinsel olarak evden veya uzak bir yerden çalışmaya hazırlanmaları önemlidir. Mülakatta, evden çalışırken kendinizi nasıl motive ve düzenli tuttuğunuz sorulabilir.

Yerinde düzenlenen iş fuarlarından – sanal iş fuarlarına Maliyetlerden tasarruf etmek ve Koronavirüsün yayılmasını önlemek için şirketler sanal iş fuarlarına daha fazla odaklanıyor. fuarlarına odaklanıyor. Bu nedenle, bir iş arıyorsanız, sanal iş fuarı iş arama stratejinizin bir parçası olmalıdır. Sanal iş fuarlarının en iyi yanı, evinizin konforunda onlara katılabilmeniz ve varsa doğrudan işe alım yöneticisine sorular sorabilmenizdir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.