Zorunlu Deprem Sigortası Hakkında Bilmeniz Gerekenler

0 1.072

DASK Sigorta Bedeli Neye Göre Hesaplanır?

Deprem sebebiyle evinizde meydana gelebilecek maddi kayıpları, azami teminat tutarını geçmeyecek şekilde karşılayabilen Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) fiyatları belirli kriterler göz önünde bulundurularak oluşturulur. DASK fiyatları yapının tarzı, binanın yaşı, yüz ölçümü ve yer aldığı bölgenin deprem riskine göre hesaplanır. 

Zorunlu Deprem Sigortası, her yıl yapı maliyetlerine bağlı olarak belirli teminat tutarlarını sizlere sunar. Yapı maliyetindeki artış doğrultusunda yükselebilecek teminat tutarı bina tekrar inşa edildiği zaman oluşacak toplam gideri göz önünde tutar.

Yapının özel değeri, Zorunlu Deprem Sigortası’nın azami teminat tutarını aşarsa sigortalı kişi dilerse farklı sigorta şirketlerinden isteğe bağlı deprem sigortası yaptırabilir. DASK fiyatlarının dışarısında tutulan bu tür özel durumlar sigortalının isteğe bağlı deprem sigortası fiyatlarını dikkat almasını ortaya çıkarır.

DASK sigortası sadece binalar için geçerliliğini korur. Arsalar için deprem sigortasının geçerliliği bulunmamaktadır. Bu sebeple, sigorta bedeli yalnızca konut için belirlenir. Zorunlu Deprem Sigortası’nı yaptırabilmek için sigortalıya ait isim, telefon numarası, adres, T.C. kimlik numarası, sigortalanacak binanın adresi, tapu detayları, inşa edildiği tarih, yapının türü, kaç sayışı, yüz ölçümü ve kullanım türü gibi belgeler hazırlanmalıdır.

DASK Avantajları Neler?

Yıllık olarak yapılabilecek ve her yıl yenilenmesi gereken Zorunlu Deprem Sigortası, deprem sebebiyle oluşabilecek hasarı azami teminat tutarını geçmeyecek biçimde karşılar. Azami teminat tutarları her yıl değişkenlik gösterir. Bu noktada sadece binada doğrudan deprem sebebiyle oluşan hasarlar değil, aynı zamanda deprem sonucu meydana gelen yangın gibi durumlar da DASK’ın teminat kapsamına girebilir. 

Depremin Türkiye’nin coğrafyasının gerçekleri arasında olduğu unutulmamalıdır. Bu gerçeğe karşı alınabilecek en iyi önlem ise DASK olarak öne çıkar. Olası bir depreme karşı her zaman hazırlıklı olmanız maddi ve manevi olarak ortaya çıkabilecek hasarları en düşük seviyelere indirir.
Deprem sigortası, afet dışı sebeplerden dolayı oluşabilecek zararları ve konut içerisindeki eşyalarda meydana gelebilecek kayıpları güvence altına almaz. Bu teminatlar konut sigortası ile alınabilir durumdadır. Zorunlu Deprem Sigortası detayları için dilerseniz Generali’nin sitesini de ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.