trend_works konseptinin dünya premiyeri gerçekleşti

0 1.133

zow_2015_017

20 yıldan bu yana, mobilya dünyasının önemli merkezlerinde gerçekleştirilen Uluslararası Mobilya Endüstrisi, İç Tasarım Aksesuar ve Ekipmanları Fuarı ZOW, Almanya’da ilk kez dünyaca ünlü ‘trend kahini’ Trendsetter Lidewij Edelkoort’un hazırladığı trend_works konsepti ile görücüye çıktı. 9-12  Şubat tarihleri arasında, ZOW Bad Salzuflen’de  ilk kez  ziyaretçilerle buluşan trend_works alanı, yaklaşık 7.000 sektör profesyonelini beğenisini kazandı.

2 Mart 2015, İstanbul. Mobilya sanayindeki son trendlerin ve gelişmelerin belirlendiği ZOW Fuarları bu yıl ilk defa ziyaretçilerini trend_works konsepti ile buluşturuyor. Geçtiğimiz günlerde ilk kez sergilenen bu konsept, tasarımcılar, akademisyenler ve mobilya üreticileri tarafından tam not aldı. ZOW Bad Salzuflen’in ev sahipliği yaptığı trend_works konseptinin küratörlüğü dünyaca ünlü trend araştırmacısı Trendsetter Lidewij Edelkoort tarafından gerçekleştirildi. Edelkoort dünya genelinde bir yıl boyunca yaptığı araştırmalar sonucu elde ettiği verilere dayanarak hazırladığı çalışmaların sonucunu trend_works alanında sergiledi. trend_works alanı, mobilya tedarik sektöründeki yeniliklere ve önümüzdeki 5 yıl için gelişen tasarım vizyonlarına toplu şekilde erişim imkanı sağlıyor.

Seri Üretim Malları Bireyselleştirilmeli

ZOW trend_works alanı, tasarım trendlerinin sergilendiği bir platform olmanın ötesinde, seri üretim mobilyalarının da bireyselleştirilmesini ve öznelleştirilmesini öngörüyor. Seri üretim mobilyaların dışına çıkarak, konut ve ofis mobilyalarının kişiselleştirilmesi için fuarda, önemli forumlar ve konferanslar düzenlendi. Bireyselleştirme konusu, ZOW Bad Salzuflen’de değer zincirindeki bireysel adımların yanı sıra forumlarda ve özel sergi alanlarında da vurgulandı. Ayrıca; bireyselleştirme, Elmar Schüller tarafından 11 Şubat’ta sunumu yapılan bir panelin de ana temasıydı. Katılımcılar arasındaki ortak görüş, yüksek teknolojik standartta üretim ve karmaşık lojistik hizmete eğilmenin yanı sıra; şirketlerin, standart bir veri yönetim sistemine, etkili bir tedarik ağına ve bireyselleştirmenin getireceği avantajları yakalayabilmelerini sağlayacak iyi bir ekibe sahip olmalarının şart olduğu yönünde oldu. Yakın geçmişte ithalat kotası yüzde bire kadar düşen mutfak sanayi ise,  bunun iyi bir örneği.

Her sene farklı bir konseptle ziyaretçilerine geleceğe yönelik vizyonları aktarmayı amaçlayan ZOW İstanbul, 19-22 Mart tarihlerinde, ilk defa mobilya trendlerinin sergileneceği trend_works alanını Türkiye’ye taşıyor.  ZOW İstanbul’un trend_works alanının küratörlüğünü Türkiye’nin başarılı tasarımcısı ve trendsetter Adnan Serbest tarafından gerçekleşecek. Dünya mobilya trendlerinin Türk kültürüyle sentezlenerek sergilendiği trend_works alanı önümüzdeki yılların mobilya trendlerine yön verecek ve Edelkoort ile Serbest’in ortak çalışmaları geleceğin mobilya modasını belirleyecek.

“Expert Breakfast ” Kobiler İçin Önemli bir Çalışma Olacak

ZOW İstanbul, bu yıl ilk kez başlatacağı “Expert Breakfast” / Uzmanlarla Kahvaltı Konsepti ile sadece bir fuar platformu olmaktan çok, iş platformu olma yönünde çok önemli adımlar atıyor. Günümüzde KOBİ’ler için sorun teşkil eden, lojistik, IT(Bilgi Teknolojileri) , markalaşma v.b.  başlıkları da konuların uzmanlarının katılımıyla gerçekleşecek sabah kahvaltılarında işlenmeye başlayacak. ZOW, KOBİ’lere, ücretsiz olarak expertler tarafından sunduğu programlar ile önemli bir misyonu üstlenecek.

ULUSLARARASI MOBİLYA ENDÜSTRİSİ, İÇ TASARIM AKSESUAR VE EKİPMANLARI FUARI ZOW HAKKINDA

20 yıl önce ilk kez Almanya’da ilk kez kapılarını açan Uluslararası Mobilya Endüstrisi, İç Tasarım Aksesuar ve Ekipmanları Fuarı ZOW, bugüne kadar Almanya, İtalya, İspanya, Polonya, Türkiye, Çin ve Rusya gibi mobilya sektörüne yön veren ülkelerde gerçekleşti. Hala Türkiye, Almanya ve Rusya’da mobilya sektörüne hizmet vermeye devam ediyor.

2008 yılından bu yana gerçekleştirilen ZOW İstanbul,  her yıl 87 ülkeden ortalama 15 bin sektör profesyonelini ağırlıyor. Son iki yıldır iç mimarinin, yapı ve mobilya sektörlerinin entegrasyonunun önemini vurgulayan ZOW, her iki sektöre de hizmet sağlayan mimar ve içmimarların da buluştuğu önde gelen platformlardan biri. Temasını, mobilya tasarım trendleri ve iç mimariye göre belirleyerek; mimar, içmimar ve tasarımcılardan da ilgi gören ZOW,  ziyaretçilerin ve katılımcıların trendleri yakından öğrenmelerini sağlıyor.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.