KAYAALP Architects’in projelendirdiği K2 Business Park açılıyor

0 1.912

10666080_653215648119519_8649391525904447138_n

K2 Business Park KAYAALParchitects ‘in iç mekan tasarımını ve mimari uygulama projesini, tüm onay projelerini ve koordinasyonunu gerçekleştirdiği Moskova’da yer alan bir ofis kompleksidir. Geçtiğimiz günlerde ilk aşamasının yapımı tamamlanan binanın açılış töreni gerçekleştirildi. Moskova’da emlak ve gayrimenkul sektörünün önde gelen firmalarından olan Storm Properties’in yatırımı olan proje hem iç mekan tasarımı hem de mimarisi ile dikkat çekiyor.

Proje 7 katlı 4 adet özdeş ofis binasının bir aks üzerinde sıralanmasıyla düzenlenmiş bir vaziyet planına sahiptir. Ofis kompleksi 12 hektarlık yeşil alanın ortasına konumlanmış olup 66.000 m2 inşaat alanına sahiptir ve arazide bina yoğunluğu oldukça azdır.

Moskova’da Kaluzhsky Karayolu üzerinde iş merkezileri ve konut komplekslerinin bulunduğu hızla büyüyen ve gelişen bölgede yer alır. Moskova kent merkezine ve havaalanına oldukça kolay ulaşılabilinen bir lokasyonda konumlanmıştır. K2 modern bir ofis kompleksi olarak bir kampüs gibi tasarlanmış içerisinde çalışanların ve kampüse gelen ziyaretçilerin tüm ihtiyaçları düşünülmüş ve binanın iç mekan fonksiyonları buna göre tasarlanmıştır. Kantinler, kafeler, mağazalar, konferans salonları, bankalar, park yerleri ve spor fasilitelerinin hepsi aynı kampüste toplanmış ve binanın kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap vermesi amaçlanmıştır.

03 (1)

Binanların tasarımında hem planda ve cephede hem de bizim yaptığımız iç mekan tasarımında esneklik, hafiflik, modern görünüm, faydacılık ve fonksiyonellik ön planda tutulmuştur. Dış cephede giydirme cam cephe kullanılmış ve modern hafif bir ofis görüntüsü elde edilmiş. İç mekanda ofisleri birbirinden ayıran duvarlar için esnek ve modüler takılıp sökülebilen paneller kullanılıp ofislerin ihtiyaca göre büyüyüp küçülebilmesi sağlanmıştır.

Yenilikçi, modern, yeşili koruyan doğa ile barışık yaklaşımlar ile tasarlanmış olan K2 Business Park da özellikle sürdürülebilir konularda da ince detaylar düşünülmüş ve tasarlanmıştır. Bu nedenledir ki K2 dünyanın en popüler ve prestijli enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik ödüllerinden biri olan BREEAM ödülünü EXCELLENT derecesi ile almıştır. K2 uluslararası bir yarışma olan GREEN AWARDS 2014’ü kazamıştır.

Aynı zamanda Rusya’daki kriterlere göre A Class ofis binası olarak sınıflandırılmış olup bulunduğu bölgede bu dereceye layık görülmüş ilk binadır.

10592750_655923991182018_5491395377783094749_n

“Biz de özellikle iç mekan için yaptığımız lobi tasarımlarında binanın yeşil bina olma özelliğini düşünerek buna uyumlu hareket etmeye çalıştık. İç mekanda lobi, danışma ve bekleme salonlarının olduğu bölümlerde oldukça hafif sade bir tasarım önerisinde bulunduk. Dört binanın her birinde birbirine uyumlu aynı tarzda fakat renk ve doku olarak farklılaşan iç mekan çözümleri uyguladık. Binanın kimliğine uygun olarak doğadan esinlenen renkler ve desenler kullanarak huzurlu mekanlar tasarlamayı hedefledik.”

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.