Apple WWDC 2014 konferansında akıllı ev otomasyon sistemini tanıtabilir

0 1.328
newbattle

Apple’ın gelecek ay düzenleyeceği WWDC 2014 geliştiriciler konferansında iOS 8 ve OS X 11 sürümlerinin tanıtılmasına kesin gözüyle bakılırken, bunun dışında ne tür srüprizlerin olacağı bilinmiyordu. Bugün gündeme gelen bir iddia ise evlerimizle ilgili.
Financial Times tarafından gündeme getirilen yeni bir iddiaya göre Apple konferansta akıllı ev otomasyon sisteminin tanıtımını yapacak. Smart Home platformu olarak adlandırılan yeni sistem iOS cihazları ile evinizdeki bağlı tüm cihazları kontrol etmenizi sağlayacak.

 

Android@Home teknolojisine benzer şekilde kullanıcılar ışıklandırma, klima, buzdolabı gibi pek çok sistemi uzaktan kontrol edebilecek. Veya eve girerken veya çıkarken bazı sistemlerin aktif veya pasif olmasını sağlayabilecek.

 

Son dönemde Samsung ve LG gibi firmaların da akıllı ev konsepti içerisinde ampülden buzdolabına kadar akıllı ürünlerini mobil cihazlar ile uzaktan yönetilecek şekilde geliştirdiğine şahit oluyoruz. Böylece kullanıcıya yerinden kalkmadan pek çok ev eşyasını kontrol etme imkanı sunuluyor.

 

Apple’ın yeni sistemi ise üreticilere Made for iPhone programı altında sunulacak. Bu programa dahil olan tüm sistemler iOS cihazları ile kontrol edilebilecek. Apple’ın şimdiden Dropcam, Philips ve Nest gibi firmalarla işbirliğine başladığı belirtiliyor.

 

Smart Home programında Bluetooth 4.0 üzerinden kurulacak bağlantılar esas olurken, program kullanıcının ev içerisindeki pozisyonunu da tam olarak belirleyebilecek. iOS 8 içerisine Smart Home programının ne şekilde entegre edileceği ise bilinmiyor.

 

Kaynak: http://www.phonearena.com/news/Is-iOS-about-to-control-your-house-Apple-tipped-to-announce-Smart-Home-at-WWDC_id56507

Çeviri: Donanimhaber

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.