Horinouchi’de Konut Tasarımı

0 2.532

Mizuishi Mimarlık Atölyesi ( Mizuishi Architect Atelier) tarafından tasarlanan, Tokyo Japonya’daki ‘House in Horinouchi’ evi görselleri yayınlandı.

Nehir ve yol arasında, üçgen bir alt tabana inşa edilen konut, bulunduğu alanında yerel ruhsat kuralları çerçevesinde en kaliteli seçenek sunularak tasarlandı.

 

Dar açılı olarak heykelsi formda inşa edilen proje alışılmışın dışındaki planı ile arazisinin en dar köşelerine kadar yerleştirilmiş ve kullanıma sunulmuş bir konut. Bu dar alanda, 2 katlı olarak tasarlanan konutun dış cephesi koyu renk metalik panellerle ve katı kütleye açılmış dikdörtgen pencerelerle destekleniyor.

Zemin kattaki özel oda, mutfak, yatak odası gibi fonksiyonların bulunduğu multifonksiyonel fakat küçük metrekareli bu konutta, kat yüksekliğinden faydalanılarak iç mekandaki alan değerlendirilmiş ve gün ışığından faydalanmak için pencere boşlukları geniş açılmış ve hem dikey hem yatay açılabilen özel pencereler kullanılmıştır.

Proje künyesi;

 

Proje Alanı: 52.14 m2
İnşa Alanı: 29.07 m2
Total Kat Alanı: 55.24 m2
Yapı: Ahşap
Kat: 2

Yapı Mühendisi: Kentaro Nagasaka
Aydınlatma Tasarımcısı: Tatsuoki Nakajima
İnşaat: Hirano-Kensetu

Konut bir ailenin rahatça yaşayabileceği tüm ihtiyaçlarına cevap verir nitelikte, metre karesi az olsa da, işlevlerin tümüne yanıt veren bu dar ve uzun konut , modern ve kullanışlı.

Teknik çizimleri;

 

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.