Soft Renklerde Mücevher Mağazası

0 4.997

Fransız bir stüdyo olan Java Architecture ve Atelier Brunoir iş birliği ile ”ağırbaşlı ve düzenli” mantığından yola çıkılarak bir mücevher mağazası tasarlandı. İç mekan tasarımda Parisian (Parisli) havada olan tasarım, mağaza sahibinin isteği ile altın ve pembe tonlarında malzemelerle oluşturuldu.

Nuun adındaki mağaza için, yeni bir soluk olacak olan iç mekan tasarımına ek olarak sergilenen mücevherler Nourah Al Faisal tasarımı.

Müşteri isteği ile, mekanda bolca altınve pembe renklerine yer verilmiş. Totalde 70m2 olan mağazanın renkleri paletteki soft renklerden seçilmiş.

Java Architecture’ ın kurucularından Florian Levy projeyi şu sözlerle anlatıyor.

”Paris’te Nuun mücevher mağazasının sahibiyle ilk tanıştığımzda, müşteri hakkında kısa bilgilere sahip olduk, işin sonunda özetle müşterimiz daha çok altın rengi istediğini ve pembeyi çok sevdiğini aktardı.”

 

 

”Ardından arkadaşlarımız Atelier Brunoir ‘e danışarak, müşteri arzuları doğrultusunda nasıl daha parlak, gösterişli mekanı oluşturacağımıza karar verdik. Kesinlikle pembe, endirekt ışıklarla kendini göstermeli ve altın rengi tüm mekana yayılmalıydı. Pirinç konstrüksiyon elemanları ekleyerek projemizde altın rengine yer verdik.”

Atelier Brunoir ve Java Architecture dikkatlerini mekan boyunca devam eden uzun duvara vermişler, pembe tonlu enine devam eden bu duvar ışıklarla aydınlatılarak mekanda etkisi hissettirilmiş.

Zemindeki ahşap parke ile uyum sağlayan, soft tonlardaki duvar renkleri, pirinç konstrüksiyonların da kullanılmasıyla desteklenmiş.

Masa ayakları, aydınlatmalar, raflar çerçeve mantığında devam eden malzeme bitişleriyle tamamlanmış. Bir yapboz gibi pirinç, gümüş, ayna ve bir duvarda devam eden pembe rengi ile klostrofobik bir mekan oluşturulmaktan kaçınılmış.

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.