Mülteciler İçin Kolayca Monte Edilebilen Ve Taşınabilen Barınak

0 2.317
Mülteciler için hava koşullarına dayanıklı, hızlı monte edilen ve sürdürülebilir hale getirilmiş ev Better Shelter, evlerinden uzakta olan ailelere ve savaş, afet, iklim değişikliğinden kaçan bireylere yardım etmek için IKEA’nın tasarladığı geçici konut çözümüdür.
Yenilikçi tasarım 2013 yılında tasarlandı. Dört yıl geçtikten sonra geçici olarak tasarlanan sığınma evi, bugün yaşanan tartışmalı olaylarla daha da alakalı olan yenilikçi konsepti ile ödüller kazandı.Tüm yapı talimatları içerecek şekilde düz paketlenmiş iki karton kutuyla gelen barınak, bileşenlerin montajında ​​kullanılacağı sıra da kullanım kılavuzunda mevcut. Üç bölümlü (çelik temel, havalandırma ve güneş panelli çatı, pencere duvarları ve giriş) toplam 17,5 m2 alan olan barınağın kurulumu için dört kişilik bir ekip gerekir. Kurulumu deneyime ve koşullara bağlı olarak yaklaşık dört saat içinde tamamlanır. Tamamlandıktan sonra alan beş kişiye ev sahipliği yapabilir ve üç yıllık bir ömrü vardır.

IKEA vakfı ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Kurulu (UNHCR) ortaklığıyla geliştirilen Better Shelter, çatıya kurulan güneş enerjisini kullanıyor. Yangın geciktirici duvar ve tavan panelleri ile kaplanmış sağlam çelik çerçeve, kullanıcıların yangın durumunda barınaktan çıkmak için yeterli zamanı sağlar.Halihazırda dünya genelinde 30.000’e yakın iyi sığınma evi bulunmaktadır. Tasarım, dünya çapında bir etki yaratma yeteneğine sahip ölçeklenebilir tasarımın açık bir gösterimidir. Mütevazi yapının güvenli ve uyarlanabilir yönlerine ek olarak, IKEA’nın mobilya tasarımındaki yaklaışımında kullanılan artık kolayca monte edilebilen ve taşınabilen bir barınak oluşturmak amacıyla yeniden tasarlanan saygın bir düz-paket teknolojisine de sadık kalmaktadır.
IKEA, uluslararası alanda mültecilerin sayısının arttığını vurgulamada rol oynamaya devam ediyor.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.