Mülteci Sorununa Çözüm Arayan Tasarım Yarışması

0 1.158

What Design Can Do (WDCD) platformu tarafından düzenlenen “Refugee Challenge” tasarım yarışması, dünyanın farklı yerlerinden tasarımcıları ve yaratıcı toplulukları mülteci sorunuyla ilgili proje üretmeye davet ediyor. Platform bu kapsamda, 22 Mayıs Pazar günü Netherlands Institute Istanbul (NIT) ev sahipliğinde bir tasarım beyin fırtınası etkinliği düzenleyecek.

Mülteci Sorununa Odaklanan Tasarımlar İçin Beyin Fırtınası  |...

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ve IKEA Vakfı’nın desteğiyle düzenlenen “Refugee Challenge” isimli tasarım yarışması, mültecilerin yaşadığı sorunlara tasarım disiplini aracılığıyla çözümler geliştirilmesini öneriyor.

What Design Can Do (WDCD)

Yarışmayı düzenleyen What Design Can Do (WDCD) ve Yaratıcı Fikirler Enstitüsü’ne göre: “Bir tasarımın ortaya çıkması için en önemli aşamalardan biri de iyi bir “brief” almaktır. Konu bu denli büyük bir toplumsal problem olunca da buna tanıklık eden, bu konuda üretimlerde bulunan isimlerden konuyu dinlemek gerekecektir.” 

22 Mayıs 2016 Pazar günü 13:00–16:00 saatleri arasında Netherlands Institute Turkey (NIT)’in İstiklal Caddesi’ndeki binasında düzenlenecek beyin fırtınası etkinliğiyle bu tanıkları, tasarımcılarla bir araya getiriyor. Yaratıcı Fikirler Enstitüsü’nün modere edeceği etkinliğe, WDCD kurucularından Dagan Cohen de katılacak.

Projelerinizi, 6 Haziran 2016 tarihine kadar What Design Can Do (WDCD) sayfasına yükleyebilirsiniz. Şartname için buradan ulaşabilirsiniz.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.