Şehrin Karmaşasından Bir Kaçış: Köy ve Yazlık Hayatını Sevenlere Ekonomik Ev Önerileri

0 1.054

Nüfusun artmaya başlamasıyla birlikte şehirde yaşam giderek zorlaşır hâle gelebiliyor. Her geçen gün kalabalıklaşan sokaklar, insanların daha fazla stres altında yaşamasına yol açabilen düzeyde. Özellikle büyük şehirlerdeki kalabalık ve beraberinde gelen zor ulaşım şartları, insanların saatlerce yolculuk yapmasını gerektiriyor. Durum böyle olunca insanlarda da yoğun bir yorgunluk durumu meydana gelebilmekte. Dolayısıyla birçok kişi şehrin karmaşasından kaçmayı arzulayabiliyor. Bazen birkaç günlük kaçamak, bazen de aylar süren bir yerleşme, tüm stresi alıp götürüyor. Siz de şehirden kaçarak ekonomik bir yerde konaklamak istiyorsanız prefabrik ev, bungalov, karavan ya da çadırı tercih edebilirsiniz. Bu sayede düşük bütçeyle, unutulmaz bir tatil yapabilir, tüm stresinizi atabilirsiniz.

Prefabrik Ev

Ekonomik bir konaklama deneyimi yaşamak isteyenlerin aklına ilk olarak prefabrik ev gelir. Prefabrik evin tüm parçaları fabrikada üretilir. Evin yapılacağı alan belirlendikten sonra temel gerektirmeden kurulum yapılır. Prefabrik evler genellikle bir kattan oluşur. Fakat birçok kişi iki katlı prefabrik evlerde kalmayı tercih eder. Bireylerin yerleşim planına ve konumun özelliklerine göre tasarlanan prefabrik evlerde, işçilik maliyeti oldukça düşüktür. İsteyen kişiler, tıpkı normal ev gibi döşeyerek şehrin gürültüsünden kaçabilir. Prefabrik evlerden bazıları hazır olarak satışa sunulur. Eğer kişinin farklı istekleri varsa, bir firmayla görüşerek kriterlerini belirtir. Bu sayede konaklama deneyimi üstün ve konforlu hâle gelir.

Prefabrik Ev Satın Almanın Avantajları

İstediğiniz zaman söküp taşıyabilirsiniz: Prefabrik evlerin yapılışı oldukça kolaydır. Bu nedenle yapıldıktan sonra sökülüp başka yere götürülebilir. Kişi taşınmak istediğinde prefabrik evi rahatlıkla söktürerek, kısa sürede istediği yere gidebilir.

Dayanıklıdır: Prefabrik evlerin yapımında kullanılan materyaller, uzun süreli kullanıma uygun ve dayanıklı olacak şekilde üretilir. Bireylerin tüm ihtiyaçlarını karşılamak için dizayn edilen bu evler, olumsuz etkenlere ve afetlere karşı sağlamlığını korur. Bu sayede başta deprem ve toprak kayması olmak üzere çeşitli faktörler karşısında dayanıklılık gösterir. 

Güçlü yalıtım özelliklerine sahiptir: Isı ve ses yalıtımı özelliği vardır. Bu sayede her mevsim kullanıma uygundur. Malzeme seçimi konusunda özgürlük sunan prefabrik evler, bireylerin ihtiyaçlarına uygun tasarımlardan oluşur. Soğuk havalarda prefabrik evlerde kalırken herhangi bir üşüme durumu meydana gelmez. Sıcak havalarda ise camları kapıları açarak ya da klima sayesinde ortamın ideal sıcaklığa gelmesi sağlanabilir.

İhtiyaca uygun modeller sunar: Prefabrik ev denildiğinde insanın aklına sıradan modeller gelir. Fakat artık prefabrik evlerin tıpkı normal bir ev gibi pek çok modeli bulunuyor. 1+1, 2+1, 3+1 gibi büyüklüklerden oluşan seçenekler, ailece konaklamak isteyenlerin de başlıca tercihleri arasında yer alır. Kişi sayısına ve kriterlerinize uygun konaklama seçeneğini tercih ederek, istediğiniz yerde konforlu bir şekilde tatil yapabilirsiniz. 

Malzemeleri kalitelidir: Prefabrik evlerin yapımında kullanılan malzemeler oldukça kalitelidir. Bazı modellerde çevre dostu malzemeler, yanmaz özellikten oluşur ve suya karşı da dayanıklıdır.

Prefabrik Ev Kullanımının Olası Dezavantajları

Prefabrik evlerin dezavantajları, seçilen modelin kalitesiz ve standart bir kalitede olması durumunda ortaya çıkar. Bu olumsuz detaylar şunlardır: 

  • Kalitesiz modellerin ömrü kısadır. Bu nedenle uzun ömürlü bir konaklama imkânı ortaya koymaz.
  • Ses yalıtımı doğru yapılmazsa, dışarıdan gelen sesler sıkça duyulur ve rahatsız edici olabilir.
  • Şiddetli yağmur ve rüzgardan etkilenir. Yağmur yağdığında içerideki eşyaların ıslanmasına yol açar. 
  • Rüzgarda çok ciddi bir uğultu sesi duyulur ve malzemeler kaliteli değilse evin sallanmasına neden olur.

Bungalov Ev

Bungalov ev seçenekleri, özellikle son yılların en popüler konaklama tercihleri arasında yer alır. Rahat ve sıcak bir ortamda konaklama olanağı sunan bungalov ev, tasarımıyla da beğeni kazanır. Bazen yaz tatillerinde bazen de sadece küçük bir kaçamak yapmak istendiğinde, bungalov evlerde konaklama sağlanır. Eşsiz donanımıyla beğeni kazanan bungalov evlerde konaklamak ise oldukça avantajlıdır. Fakat alışkın olmayanlar için bazı dezavantajları da beraberinde getirebilir. Bu nedenle seçiminizi kişi sayısına ve ihtiyaçlarınıza göre değerlendirmeniz gerekir.

Bungalov Evde Yaşamanın Avantajları

Malzeme kalitesi: Bungalov evler genellikle ahşap malzemeden yapılır. Ahşap, sağlık açısından birçok faydaya sahiptir. Ekonomik bir maliyete sahip olan ahşap, estetik görünümüyle de beğeni kazanır. 

Bina yapımı ekonomiktir: Gerekli izinlerin alındığı yerlerde bungalov ev yapılması, oldukça ekonomik hâle gelir. Bu nedenle bütçe dostu bir yerde konaklamak isteyen kişilerin tercihidir. Ayrıca bungalov evler, birçok yerde kurulabilme özelliğine sahiptir. Dolayısıyla hem şehre yakın oturmak isteyen hem de uzakta bir yerde konaklamayı tercih eden kişilerin kriterlerine uygundur. 

Uzun ömürlü kullanım olanağına sahiptir: Bungalov evlerde uzun süre herhangi bir sorun yaşamadan konaklayabilirsiniz. Birçok kişi, ekonomik ve uzun ömürlü bir konaklama deneyimi için bungalov evleri tercih eder.

Tüm gereksinimleri bünyesinde barındırır: Bir evde konaklarken, çeşitli eşyalara ve malzemelere ihtiyaç duyulur. Bungalov evlerde de tüm detaylar bireylerin ihtiyaçlarına uygun şekilde düşünülür. İç dizaynda rahatça hareket etmek ve uyumak hedeflenir. Bu sayede konaklama deneyimi rahatlatıcı bir terapiye dönüşür.

Isı yalıtımı yüksektir: Bungalov evlerin ısı yalıtımı oldukça iyidir. Bu nedenle soğuk yerlerde bile sıcak bir şekilde konaklamak mümkündür. Dolayısıyla kış ve bahar aylarında konaklamak için sıkça bungalov evler tercih edilir. 

Depreme karşı dayanıklıdır: Türkiye bir deprem ülkesidir. Bu nedenle konaklama yerlerinin depreme karşı dayanıklı olması gerekir. Bungalov evlerin tercih edilmesinin nedenlerinden bir tanesi de depreme karşı daha dayanıklı olmasıdır. Malzemenin hafif olması, deprem konusunda bireylerin güvenini kazanır. 

Bakım ve tamiri kolaydır: Ahşap malzemede herhangi bir sorun meydana geldiğinde kolayca tamir yapılır. Malzemelerin ekonomik olması da birkaç kolay adımda onarmayı sağlar.

Bungalov Evlerin Dezavantajları

  • Bungalov evler, yaz aylarında oldukça sıcak olur. Bu nedenle gerekli tedbirler alınmadığı takdirde, içerde uyumak bunaltıcı olabilir. 
  • Her ne kadar bungalov evlerde konaklamak ekonomik olsa da sıfırdan yaptırmak isteyen kişiler için biraz maliyetli olabilir.
  • Yapımında kullanılan doğal ahşap malzeme, betonarme ya da prefabrik eve kıyasla daha yüksek fiyatlara sahiptir.
  • Bungalov evde yaşamanın zorluklarından biri de tahtakurusu gibi ahşap malzemeleri seven böceklerin olası varlığıdır.
  • Eğer bungalov evin bakım ve temizliği düzenli olarak yapılmazsa, tahta kuruları ile baş etmek zorlaşır.
  • Kaliteli olmayan ahşap evlerde çökme ve çürüme meydana gelebilir. Özellikle olumsuz hava koşullarından çok fazla etkilenen bungalov evlerde malzeme seçimi doğru yapılmadıysa ciddi riskler meydana gelebilir. 
  • Hazır bir bungalov ev seçilecekse firmanın güvenilir olması gerekir. Malzemeler ne kadar kaliteli ve iyi olursa, o kadar uzun süre bungalovlarda güvenle kalabilirsiniz. 
  • Ahşap evlerde sıkça rastlanan problemler arasında yangın yer alır. Ahşabın kolayca tutuşması nedeniyle, özellikle sıcak memleketlerde sıkça yangınlar meydana gelir. Bu durumun önüne geçmek için ise yine malzeme kalitesine dikkat edilmesi ve yangın söndürme sisteminin kurulması gerekir.
  • Ahşap eve bakım yaptırmak maliyetli olabilir. Özellikle olumsuz hava şartları meydana geldiğinde gerekli olan onarım süreci, ekonomik olarak yorucu gelebilir. Herhangi bir sorun yaşamadan kullanmaya devam etmek için bakımların zamanında yapılması oldukça önemlidir.
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.