Mutfak Nasıl Daha Kullanışlı Hale Getirilir?

0 3.138

Güzel kokuların yükseldiği mutfağınızın dekorasyonunun yanı sıra konforlu olması gerekir. 

Yemek yaparken ya da misafirlerinizi ağırlarken kullanacağınız ürünlerin elinizin altında olmasını isteyebilirsiniz. Tam aksine düzenli tezgahta çalışmak da sizi yemek yapmaya motive eder. 

Geniş bir mutfakta rahat çalışma ve misafir ağırlama alanı kolay bir şekilde dizayn edilip yaratılabilir. Küçük mutfaklar için ise mobilya seçimi kullanışlı bir alan yaratılması için başlıca noktalardandır. Özellikle küçük mutfağınızın büyük bir alanını kaplayan mutfak masa takımı doğru seçilir ise çalışmanız için size yeterli alan kalacaktır.

Hem büyük hem küçük mutfakları kullanışlı hale getirme ipuçları şu şekildedir:

Kullandığınız Ürünleri Sınıflandırın

Baharatlarınızı kolay erişebildiğiniz bir çekmeceye, üzerlerine adlarının yazdığı etiket ile yerleştirerek yemeklerinizi tatlandırmanın zevkine varabilirsiniz.

Tezgah Üzerinde Yalnızca Sık Kullandığınız Küçük Ev Eşyalarınız Yer Almalı

Mutfak tezgahları yemek yaparken işinizi kolaylaştırdığı gibi işinizi daha da yorucu bir hale getirebilir. Yemek yaparken kullanacağınız ürünleri yıkayıp doğrayacak, farklı kaplara ayıracak alanlar yaratın. En sık kullandığınız ve sürekli elinizin altında olmasını istediğiniz eşyalarınızı tezgah üzerine sizi engellemeyecek ve ıslanarak zarar görmeyecek şekilde yerleştirebilirsiniz.

Mutfak Masanızı Seçerken Kolay Temizlenen Bir Model Tercih Etmelisiniz

Yaşam alanınızda bulunan mutfağınıza katmak istediğiniz mutfak masası modelini seçerken tercih etme parametrelerinizin başında masanın yüzey özellikleri yer almalıdır. Özellikle küçük çocuğu olan aileler için bir bez yardımı ile tertemiz olması büyük kolaylık sağlayacaktır.

İçinden Çıkmak İstemeyeceğiniz Mutfaklar

Büyük ya da küçük bütün evlerde olmazsa olmaz bölümler bulunur. Mutfak da bu olmazsa olmaz bölümlerin başında gelir. Yaşam alanınızda bulunan mutfağın küçük – büyük olması veya dar – geniş yapısı dekorasyonu alana uygun yapabilmeniz için göz önünde bulundurmanız gerekenler arasındadır. 

Fakat mutfağınızın genişliği ve boyutu istediğiniz tasarımı yapmanıza engel değildir. Birçok alternatif mobilya seçeneği ile sizi en huzurlu hissettiren ve içine girdiğinizde iştahınızı açan mutfağı tasarlayabilirsiniz.

Yaşam alanlarınızın favori bölümlerinden olan mutfağın dizaynının ve dekorasyonunun evinizin bütünlüğüne uyum sağlaması önemlidir. Mat ahşap yüzeye sahip dolaplarınız var ise eskitme mutfak masası tercih edebilirsiniz ya da parlak yüzeye sahip dolaplarınızı cam mutfak masaları ile tamamlayabilirsiniz.

Her Öğününüze Uygun Mutfak Masası Nasıl Seçilir?

Evinizin bölümleri kendi içinde her ne kadar özelleşmiş olsa da evinizin tamamını saran bir atmosfer mevcuttur. Yatak odanız, oturma odanız, mutfağınızın iç dekorasyonları da bütüne uyum sağlamalıdır. Elbette yaşam alanınızın bölümleri arasında sağlanan bu uyum bir zorunluluktan çok göz zevkinize hitap etmesi içindir.

Mutfağınız, birbirinden çok farklı şekillerde tasarlanabilir. Misafirlerinizi ağırlayabileceğiniz geniş ve dikdörtgen mutfak masaları kullanılarak dekore edilebileceği gibi, duvara sabitlenen raf masalar ile de küçük mutfağınıza renk katabilirsiniz. Mutfak masası seçimi yaparken aşağıdaki noktaları göz önünde bulundurmanız yararınıza olacaktır:

Mutfak Masanızın Şekli ve Boyutu

Mutfağınıza almak için alternatifleri değerlendirirken kare ve dikdörtgen masalar gözünüze çarpacak. Kare masalar genellikle dört kişilik aileler için ya da az misafiri gelen evler için uygundur. Dikdörtgen masalar ise kare masalara göre daha geniş alana sahip genellikle 6 sandalye ile kullanılan mobilyalardır. 

Yuvarlak masalar da dikdörtgen mutfak masaları gibi geniş alana sahip mutfaklarda sıklıkla tercih edilir. Mutfağınızda yerini alacak olan yuvarlak, kare, dikdörtgen mutfak masası ve tamamlayıcı sandalyeleri sayesinde arkadaşlarınız ve ailenizle kahkaha dolu saatler geçirebileceksiniz.

Mutfak Masa Takımınızın Masa Sandalye Uyumu

Mutfağınız için tercih edeceğiniz mutfak masası takımınızı kendi zevkinize göre renklendirebilir ve gözünüze hoş görünen renkler ile masa sandalye takımınızı ortaya çıkarabilirsiniz.

Yukarıda sıralanan maddeler ilk olarak dikkat etmeniz gerekenlerdir. Bu sıralanan özellikle dışında kalite, şık görünüş ve konforunuzu dikkate alarak seçimlerinizi yapmanız sizi mutlu edecek.

Mutfak Masa Takımında Konforun Adresi: Sandalyeler

Konforlu, şık sandalyeleri ve onlar ile uyum sağlayacak pufları her mutfak hak eder. Beğenerek, evinize yakıştırarak mutfak mobilyalarınızı seçmenin yanı sıra yemek yerken sırtınızı yasladığınızda yemeklerin gerçek lezzetine varmanızı sağlayacak konforlu sandalyeleri seçmelisiniz.

Bellona sizler için favori mutfak masası tarzınız ile uyum sağlayabilecek yumuşak ve rahat oturma, yaslanma alanı sağlayan sandalye seçeneklerini alternatifler arasına eklemiştir. Mutfak masası takımı için uygun sandalyeleri rengine ve tasarımına göre seçerken ergonomik yapısını da değerlendirin. 

Ergonomi kavramı diğer mobilyaların yanı sıra sandalye seçimlerinizde ilk sırada yer almalıdır. Mutfak masasında oturup sıcak çorbanızı yudumlarken günün yorgunluğunu atabilecek bir sandalyede oturmayı tercih edersiniz. Seçmiş olduğunuz sandalyenin sırt desteği sizler için özenle tasarlanmalı.

Sandalye seçenekleriniz arasında su geçirmez özel teknolojik kumaşlar ile kaplanmış olanlar, leke tutmaz kumaşlar ve daha birçok alternatif yer alır. Çocuklu aileler için sofrada hoş sohbetler eşliğinde yemeklerini yerken keyiflerinin ani bir bardak devrilmesi ile kaçmaması için bu teknolojik kumaşlar ideal. Kumaşların renk aralığı da açıktan koyuya geniş bir yelpazede yer alır.

Dar Mutfakları Doğru Değerlendirmek İçin Tavsiyeler

Eğer dar bir mutfağa sahipseniz duvara monte edilen raf şeklinde mutfak masa takımları veya katlanabilen mutfak masa takımları seçenekleriniz arasında ilk sırada yer almalı. Duvara sabitlenen raf mantığında tasarlanan mutfak masaları, masa ayağı bulundurmadığından küçük ve dar bir alanda masaya oturanların rahat etmesini sağlayacaktır. Eğer dilerseniz de yemek yeme saatleriniz dışında peçetelik, tuzluk – biberlik gibi malzemelerinizi de koyabileceğiniz bir alan olacaktır.

Duvara sabitlenen ve raf tasarımında olan bu masalar genellikle iki en fazla üç kişilik olarak tasarlanır. Eğer tek başınıza yaşıyorsanız, iki kişiden oluşan bir aileyseniz, yurttan veya ailenizin yanından ayrılıp ev arkadaşlarınız ile küçük bir öğrenci kurduysanız duvara monte edilen masalar sizin için oldukça uygun. Bu duvara monte edilen masalar ile tasarımsal bütünlük sağlayacak olan duvar rafları da mevcut. Duvar rafları ile küçük ve dar mutfağınıza derinlik katıp alan kazandırabilirsiniz.

Dar olduğunu düşündüğünüz evinizin mutfağı için tercih edebileceğiniz bir diğer mutfak masası türü katlanabilen mutfak masasıdır. Katlanabilen mutfak masalarının tasarımına uygun, katlanabilen sandalyeler de küçük mutfağınız içinde alan kazanmanızı sağlayacaktır. Mutfağınız için alacağınız katlanan masa ve sandalye takımınızı yaşam alanınızın farklı bölgelerinde de zaman zaman kullanabilirsiniz. Tercih edeceğiniz katlanabilen masa sandalye mutfak takımı tek bir kullanım alanı olmayan konforlu, sağlam ve uzun ömürlü bir mobilya olacak.

Zevkiniz ve Konforunuz Mutfak Masa Takımınıza Karar Versin

Günün mutlaka bir kısmını birçok insan mutfakta günlük yemeklerinizi hazırlayarak, sipariş ettiği yemeği yiyerek, kek ve poğaça yaparak geçirir. Siz de ‘evin en sevdiğim bölümü mutfak, arkadaşlarım ve akrabalarım geldiğinde onlarla mutfakta vakit geçirmeyi severim’ diyorsanız doğru mutfak dekorasyonu ve mobilya seçimi sizin için oldukça önemlidir.

Mutfak masa takımınızı, mutfak dolaplarınızı ve mutfağınızda konumlandırmak istediğiniz diğer mobilyalarınızı renk ve şekil bakımından birbirine uygun seçmelisiniz.  Birçok mutfak masa takımı seçeneği Bellona’da sizleri beklemekte. Bu seçimlerden doğan ahenk evinizin ve öncelikle mutfağınızın atmosferini değiştirecek ve size, mutfakta geçirdiğiniz zamanı yorulsanız bile en iyi şekilde değerlendirme olanağı sunacak.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.