Akışkan Beton Sandalye: Concrete Melt Chair

New York'taki Bower Studios, metalik bir kaide üzerinde kıvrımlar oluşturmak için soluk beton bir tabana sahip bir sandalye tasarladı.

0 3.465

New York’taki Bower Studios, metalik bir kaide üzerinde kıvrımlar oluşturmak için soluk beton bir tabana sahip bir sandalye tasarladı.

Betonun eğrisel şekli, sandalyeye Concrete Melt Chair adını vermiştir. Bower Studios, betona genellikle malzeme ile ilişkili olmayan bir akışkanlık kazandırmak için tasarladı.

Beton, Bower Studios’un eritilmiş, sıvı formunu oluşturmak için oluşturduğu ahşap bir tabanı kaplar. Taban, stüdyonun CNC tarafından kesildiği ve daha sonra birlikte katmanlandığı ahşap şeritlerden oluşur.

Stüdyo sahibi Jeffrey Renz, “Neme dayanıklı MDF’nin ince şeritlerini kesmek için bir CNC makinesi kullandık. Daha sonra, üstteki formu oluşturmak için bu şeritleri istifledik. Beton kaplama, yerel bir heykeltıraş ve çeşitli beton uygulamalarında uzman bir imalat ortağımız tarafından uygulandı.” demektedir.

Beton, yansıtıcı krom kaplama pirincin aksine soluk, kirli beyaz bir renk tonu ve dokulu bir yüzeye sahiptir. Metalik yapı, tabanları oluşturan üç parça ve küçük bir sırt içerir.

Sandalye, Brooklyn stüdyosunun hile ve yanılsamalarla oynayan en son tasarımıdır.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.