Philippe Malouin Ve Iittala İmzalı Bir Dekoratif Objeler Serisi “KURU”

Fin ev eşyaları markası Iittala , tasarımcı Philippe Malouin ile "KURU" adında bir dizi "heykelsi ve işlevsel" seramik ve cam kase serisi tasarladı.

0 1.155

Kaplar seti, cam kase ve ağızdan üflemeli bir cam vazo gibi anahtar vb ürünleri saklamak için tasarlanmış üç boyutlu dökme seramik kaseler içeriyor. Kuru, Helsinki merkezli şirket için İngiliz-Kanadalı tasarımcı Philippe Malouin tarafından “iç mekana uyum getirmek” amacıyla tasarlanmış.
Tasarımcının “ev teşhirleri” olarak nitelendirdiği kaseler, evde asılı kalan nesneleri düzgün ve düzenli bir şekilde gruplamak, ancak boşken de kendilerine ait bir kişiliğe sahip olması için kullanılmayı amaçlıyor.
“Fransızca ‘vide-poche’ kelimesi, ön kapının yanında tutulan ve eve gelirken ceplerini boşaltabileceğin bir kaseye atıfta bulunuyor.” diye açıklayan Malouin,
“Kuru serisinin parçaları tam da bu amaca hizmet ediyor. Kaseler kişisel eşyalarınızı ilginç bir şekilde sergilerken düzgün bir şekilde organize etmenizi sağlıyor.” diye ekliyor.
Seramik kaselerden biri, dikdörtgen şekilli bir kaseye sahip açık gri, sığ bir parça. Diğerleri ise düşük, yosun yeşili seramik kase ve daha uzun bej kase, her ikisi de düzenli yuvarlak bir kaba sahip.
Her üçü de, her bir kabın bir köşesi açığa çıkarılarak, kase formunun etrafında eğrilen heykelsi bir taban tarafından destekleniyor.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.