Yetişkinleri ve Çocuklar İçin Bir Oyun Alanı : Playscape

Japon tasarımcı Mikiya Kobayashi'nin küratörlüğünde park benzeri sergide, kumaş kaplı beş eşyalı bir oyun alanı tasarladı.

0 1.315
Japon tasarımcı Mikiya Kobayashi’nin küratörlüğünde park benzeri sergide, kumaş kaplı beş eşyalı bir oyun alanı tasarladı.

Tokyo’daki bir tasarım mağazasında düzenlenen Kobayashi’nin Playscape sergisi, tasarımcının kendi içindeki çocuğa tasarım yapma ve ziyaret ettiği herkesin etkileşimde bulunabileceği bir manzara oluşturma fırsatı verdi. Park benzeri manzara, ziyaretçilerin üzerinde ve çevresinde oynayabilecekleri beş eşya içeriyordu.

Her bir parça Kvadrat tekstilleriyle kaplanırken, iç çerçeveler sürdürülebilir kaynaklı Japon ağacından yapılmıştır. Playscape alanı, her yaş grubundaki insanları oyuncağa teşvik etmek için tasarlanmıştır. Özellikle Playscape için, daha önce sergi ve mimari alanlarda, defile ve enstalasyonlarda müzik ve ses yaratan Japon ses tasarımcısı Masato Hatanaka’nın özel bir müziği bestelendi. Özel ses manzarası, mutlu atmosferi geliştirmek için tasarlandı.

Playscape, Kobayashi’nin uzun zamandır ilişkisi olan Japon mobilya şirketi Karimoku tarafından desteklendi. Kobayashi, tasarım stüdyosunu 2006 yılında Tokyo’da kurdu. Kullanıcı, nesne ve çevre alan arasındaki dengeyi göz önünde bulunduran işler tasarlamıştır. Tarzını belirgin bir şekilde Japonca olarak nitelendiriyor ve hem ülkesine bağlı olmayı hem de onu yapmak için kullanılan malzemeye çok dikkat ediyor.



Kaynak Dezeen
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.