Alışılmadık Şekillerde Kullanılan Malzemelerin Sergisi

Connecting Time, Daniel Arsham tarafından on yıl süren çalışmaları kapsayan ve Amsterdam'daki MOCO Müzesi için Galerie Ron Mandos ve Perrotin ile birlikte düzenlenen bir sergidir.

0 1.297
Connecting Time, Daniel Arsham tarafından on yıl süren çalışmaları kapsayan ve Amsterdam’daki MOCO Müzesi için Galerie Ron Mandos ve Perrotin ile birlikte düzenlenen bir sergidir.

Calcified Room ve özel olarak tasarlanmış, Amethyst Ball Cavern’ın yinelemesinin yanı sıra, Elastic Walls serisinin ikonik eserlerinden Hidden Figure (2011) sergide yerini alıyor. Parça, cam elyafı, boya ve derz bileşiğinden yapılmıştır ve malzemenin özellikleriyle ilgili deneyine ek olarak, fiziksel alan algısı ile sanatçının devam eden oyununun klasik bir örneğidir.

Arsham, alışılmadık şekillerde performans gösteren tanıdık materyaller veya mimari öğeler illüzyonunu yaratarak 3 boyutlu sanatın ne olması gerektiği fikrine sürekli olarak meydan okuyor. Corner Knot (2008) ve Falling Clock (2012) gibi eserler bu çalışma tarzının en önemli örnekleridir ve sanatçının 10 yıllık vitrinde birbirinin karşısına yerleştirilmişlerdir.

Arsham’ın kurgusal arkeoloji serisinin tüm heykel parçaları dizisi müzenin temelini oluşturuyor. Bu çalışma topluluğu, sanatçının yıllar önce Paskalya Adası’ndaki Paskalya Adası’nı ziyaretinden ve adanın anıtsal heykellerinin gerçek tarihiyle ilgili belirsizliğinden esinlenmiştir. Gelecekteki eserler yaratma fikrinden esinlenen Arsham, popüler kültür öğelerinin aşınmış ve çürümüş sürümlerini oluşturmak için bir dizi farklı prosedür ve teknik geliştirmiştir. 

Daha önce spor, müzik veya popüler kültür gibi kişisel olarak bağlandığı alanlardan nesneler almış olmasına rağmen, Amsterdam’daki sergide, kitaplar, dergiler ve gıda ambalajları gibi düz, basılı eserlerden yaratılmış yeni bir sürü eseri bulunuyor.

Kaynak Colossal
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.