Artı Şeklinde Tahtadan Tasarlanan Modüler Pavyon | Module+

Nguyen Khac Phuoc Architects ve Dang + Partners, Vietnam kırsalındaki çay çiftçilerine beyaz bir pavyon oluşturmak için 2.000 modüler ahşap elemanı bir araya getirdi.

0 1.663
Nguyen Khac Phuoc Architects ve Dang + Partners, Vietnam kırsalındaki çay çiftçilerine beyaz bir pavyon oluşturmak için 2.000 modüler ahşap elemanı bir araya getirdi.

Pavyon, Dap Cau Cau gölündeki küçük ada kümelerinin yeşil çay üretimi için yetiştirildiği, Orta Vietnam’ın bereketli bir bölgesi olan Thanh An Çay Tepeleri’nin arasında yer alıyor.

Module+ olarak adlandırılan bağlantısız sürdürülebilir yapı, Hanoi merkezli Nguyen Khac Phuoc Architects (NKPA) tarafından Vietnamlı mimarlık stüdyosu Dang + Partners ile işbirliği içinde tasarlandı.

Mimarlık stüdyosu, su ve deniz kenarındaki manzaradan yararlanmak ve çiftliğe yakın olmak için, göl ile hafifçe eğimli bir çimenli toprak şeridinde pavyonu inşa etmeyi tercih ediyor.

Hem yerel çiftçiler için bir buluşma yeri hem de ziyaretçilerin toprağın huzurunu tecrübe etmesi için bir duraklama işlevi görmesi amaçlanıyor.


Module+ adını, inşa edildiği 2.000 adet çapraz şekilli bileşenden alıyor. Modüllerin her bir kolunun ucunda, bileşenlerin dik açılarda birbirine uymasını sağlayan yuvalar bulunuyor.

Yapı boyunca kuvvetlerin eşit şekilde dağılması, pavyonun yalnızca sürtünme ile bir arada tutulmasına sağlayarak yapıştırıcı ihtiyacını ortadan kaldırır.

Her duvar beş bileşen kalınlığında olup, ziyaretçilerin çevredeki tarım alanını gözlemleyebilecekleri iskele benzeri bir yapıya sahiptir.

Mevcut bağlantısız yapı, altı metrekarelik dikdörtgen bir ayakizine sahip olmasına rağmen, kurucu parçalarının uyarlanabilir doğası nedeniyle, yapıyı büyütmek için ilave haçlar eklenebilir.


Modüler bileşenler ayrıca gelecekte kolayca sökülebilecekleri ve başka bir alana taşınabilecekleri anlamına gelir.

NKPA, “Module+ gelecekte taşınması, değiştirilmesi, eklenmesi veya tamamen ortadan kaldırılabilmesi anlamına geliyor” demektedir.


Pavyonun tüm parçaları, adaya tekne ile taşınmadan ve yerel işçiler tarafından monte edilmeden önce, tesisin yakınında üretildi.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.