Küçük Bir Konuta Dönüştürülmüş Bir Arka Garaj; ‘Granny Pad’

Seattle merkezli Best Practice Architecture, bir zamanlar arka bahçe garajı olarak kullanılan küçük bir kulübeyi yaşam alanına dönüştürdü.

1 1.260

“Granny Pad”, yaşlı bir aile üyesi için güvenli ve iyi bir yaşam alanı olarak tasarlanan 53 metrekarelik müstakil bir kulübe. Küçük evin dışı, siyah leke tutmayan american siding kaplama. Parlak pembe ön kapıdan girerken, konutun açık plan iç mekanlarla döşendiği görülüyor. Ancak bu iç mekanlar özel kontrplak panel duvarlar ile ayrılmış. Açık plan düzeni, pencereden arka bahçeye açılan bir duvarın yanı sıra ekstra ışık için açılan bir pencere ile açık bir mutfağa sahip. Mutfağın sonunda ise yaşam alanı bulunuyor.”Granny Pad” in ana katında, duşakabin ve çamaşır yıkama / kurutma makinesi içeren bir banyo bulunuyor. Banyonun üstündeki küçük bir merdivenle erişilen asma kat, şimdilik depolama olarak kullanılıyor ancak gelecekte bir çalışma alanına dönüşebilir ya da yatak odası kolaylıkla asma kata taşınabilir.

1 Yorum
  1. Mimarın blogu diyor

    Plan çözümlerini incelediğimde o kadar etkilendim ki, minimalist efektler bir garaja ne tür fonksiyonlar yüklenebileceğini çok iyi açıklıyor.Ayrıca sadece 53 metrekarelik bir hacmin hissetirdiklerine odaklanmanız diğer bir güzellik. Yeni yazıları bekliyoruz (:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.