Kengo Kuma’nın Konteynerlerden Tasarladığı Bir Starbucks

Milano mağazasını açtıktan sonra adından sıkça söz ettiren Starbucks, Kengo Kuma'nın tasarladığı 29 adet beyaz nakliye konteyneriyle yine çarpıcı ve yenilikçi bir tasarımla karşımıza çıktı. Tasarım şirketin kahve içecekleriyle tamamen farklı bir havaya dönüşüyor.

0 2.577
Milano mağazasını açtıktan sonra adından sıkça söz ettiren Starbucks, Kengo Kuma’nın tasarladığı 29 adet beyaz nakliye konteyneriyle yine çarpıcı ve yenilikçi bir tasarımla karşımıza çıktı. Tasarım şirketin kahve içecekleriyle tamamen farklı bir havaya dönüşüyor.

Şirketin Asya Pasifik bölgesindeki ilk konumu olan Starbucks Taiwan, 29 adet beyaz nakliye konteynerinden oluşuyor ve üst üste konulmuş bir formasyonla yerleştirildi. Konteynerlerin içinde 320 metrekare alan çeşitli samimi ve konforlu mekanlar bulunuyor. Kengo Kuma’nın vizyonu, Starbucks’ın mağaza tasarımlarında mevcut bir trendi takip ediyor. Şirket, bir ana bina bloğu olarak nakliye konteyneri kullanan yapılarda 40’ın üzerinde kahve mekanı açtı. Kengo Kuma’nın tasarımı, ışığı yapının içine sızdırmak ve Starbucks içeceğinin tadını çıkarmak için hoş bir yaşanabilir alana dönüştürerek bir dizi çatı penceresi ve tek camlı pencere kullanıyor.

Nakliye konteynerlerinin kullanılması, genel olarak endüstriyel atık ve malzemelerin azaltılmasının ve yeniden kullanılmasının önemini vurgulayan bir açıklama olarak kullanılan ortak bir mimari eğilim haline gelmiştir. Konteynerler Kengo Kuma tarafından ilk kez kullanılsa da Starbucks’ın konteynerden tasarlanmış 45 mağazası bulunuyor.

Kaynak Archdaily
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.