Teras ve Kemerleriyle Dikkat Çeken Bina: Tel Aviv Arcades

Penda Architects, Tel Aviv Bauhaus dönemini, 18 katlı yeni bir yerleşim yeri olan Tel Aviv Arcades için eski şehrin maddeselliği ile birleştiriyor. Kemerler ve basamaklı teraslar tarafından tanımlanan binanın cephesi, çevresine açık olmasına rağmen iklimine maruz kalmamasına izin verir.

0 13.185
Penda Architects, Tel Aviv Bauhaus dönemini, 18 katlı yeni bir yerleşim yeri olan Tel Aviv Arcades için eski şehrin maddeselliği ile birleştiriyor.

Kemerler ve basamaklı teraslar tarafından tanımlanan binanın cephesi, çevresine açık olmasına rağmen iklimine maruz kalmamasına izin verir. Yüksekliği 116 metre olan kule, 1 yatak odalı dairelerden 4 yatak odalı dairelere ve çatı katlarına kadar çeşitli yerleşim planlarına sahip 17,650 metrekare konut alanına sahiptir. Terasların kurdeleleri, iç mekanlara devam eden bir uzantısı olarak ve doğrudan güneş ışığından koruyarak apartmanları çevreler.

Penda’nın kurucu ortağı Chris Precht, terasların dikey bir mahallesi olduğunu ve olumlu atmosferi yansıttığını söyleyerek bu büyük açık alanların gökyüzündeki özel bahçeler gibi sakinleri komşularıyla etkileşime girebileceğini düşünüyoruz demektedir. Şehrin yaşamının en önemli göstergesi olan Tel Aviv, açık ve rasyonel geometriyle tanımlanan, açık kulesi ve çizgilerin açık tasarım dili ile ödüllendirdiği Bauhaus binalarının en büyük gösterimi ile tanınan bir şehirdir. “Taş döşeli sokakları ve eski binalarının kalın duvarlarıyla şehrin eski şehri Jaffa, el yapımı tuğla cephesiyle yüksek katlı olarak anılmaktadır. Modern binalar tasarlasak bile, bir yer duygusunu yansıtması ve çevresine, tarihine ve kültürüne saygı duyması gerektiğine inanıyoruz.” demektedir.


Kaynak Designboom
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.