Kopenhag Havalimanı’nın Tünellerinde Renkli Bir Aydınlatma Enstalasyonu

Hollanda tasarım ofisi Kollision, Kopenhag Havalimanı'nın geçici tünelleri için görsel ve sanatsal bir konsept geliştirerek seyahat deneyimini geliştiriyor. Transit başlıklı çalışma, yolcuların inşaat sahalarıyla etkileşimlerini engellemeyi amaçlamaktadır.

Hollanda tasarım ofisi Kollision, Kopenhag Havalimanı’nın geçici tünelleri için görsel ve sanatsal bir konsept geliştirerek seyahat deneyimini geliştiriyor. Transit başlıklı çalışma, yolcuların inşaat sahalarıyla etkileşimlerini engellemeyi amaçlamaktadır.

Transit, uluslararası zaman dilimlerinde, aynı gün batımını veya güneşin doğuşunu sonsuz bir şekilde seyrederek – ve yalnızca standart transit bölgeleri seyrederken egzotik arazileri ziyaret etme deneyiminde – seyahat süresinin en ufak bir oryantasyonuna yol açıyor. Bu alanlar tipik olarak anonim yürüyüş yolları ve sonsuz işlevleri ile karakterize edilir; bunlar genellikle temel işlevlerine odaklanan basit alanlardır, insanları bir noktadan diğerine sorunsuz bir şekilde ulaştırır.

Akışa müdahale etmeden,  tam olarak ortada eşleşen iki canlı, ters eğimli geçiş bölgesinden oluşan renkli ve dinamik bir deneyim kattı. Gradyanların arkasında, 40’tan fazla düşük çözünürlüklü, tek tek kontrol edilen LED paneller, tüm alanın görünümünü değiştirir. Dağınık noktalar yüzeyde oynar ve tutarlı desenler sürekli olarak değişen ve biraz şaşkınlık yaratan bir deneyim yaratır.

Kaynak Designboom
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.