Yiyecekleriniz Bozulmaya Yaklaştığında Uyaran Telefonla Uyumlu Etiketler

Chicago merkezli teknoloji kuruluşu Ovie, kullanıcıları buzdolabındaki yiyeceklerin bozulduğunda uyaran bir gıda depolama ürünü olan Smarterware'i piyasaya sürdü. Ürünler akıllı etiketleri ile ayırt edilirler. Son kullanma tarihi kolayca tanınan renk kodlaması ile yaklaşıyorsa sinyal veren parlak diskler bulunur.

0 2.530
Chicago merkezli teknoloji kuruluşu Ovie, kullanıcıları buzdolabındaki yiyeceklerin bozulduğunda uyaran bir gıda depolama ürünü olan Smarterware’i piyasaya sürdü. Ürünler akıllı etiketleri ile ayırt edilirler. Son kullanma tarihi kolayca tanınan renk kodlaması ile yaklaşıyorsa sinyal veren parlak diskler bulunur.

Yeşil, yakın zamanda etiketlenmiş bir yiyeceğe işaret eder, sarı öncelikli olarak tüketilmesi gereken bir yiyecektir.

Ovie’nin ürün serisi, mevcut ambalajlara yapışabilen Tupperware tarzı kaplar, klipsler ve evrensel parçalar içerir. Her ürünün akıllı etiket için bir yuvası vardır.

Ovie, tüketicilerin gıda atıklarını azaltma, böylece para tasarrufu sağlama ve çevreye yardımcı olma fırsatını temsil ettiğine inanıyor.

Kullanım kolaylığı göz önünde bulundurularak, ekip Amazon Alexa ses tanıma ile çalışmak için Smarterware tasarladı. Bu, bir kullanıcının kendi veri tabanı ile ilgili son kullanma bilgilerine uyması için Ovie için Smarterware içinde yer alan yiyeceklerin adını bilmesi gerektiği anlamına gelir.

İsteğe bağlı ek özellikler, gıdalar bozulduğunda kullanıcının telefonuna bildirim gönderen, buzdolabındaki etiketli öğelere genel bir bakış sunan ve halihazırda sahip oldukları içeriklere göre filtrelenmiş sonuçlarla bir yemek tarifi araması içeren bir tamamlayıcı uygulama yoluyla gelir. Ovie, bir ev ürününü internete bağlı bir cihaza dönüştürmek için en yeni başlangıçtır.

Kaynak Dezeen
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.