3 Boyutlu Yazıcıyla Üretilen Havasız Bisiklet Lastiği

Almanya merkezli uluslararası şirket BigRep, BigRep ONE adlı dünyanın ilk 3B baskılı, tam ölçekli havasız bisiklet lastiğini tasarladı. BigRep'in ürün tasarımcısı Marco Mattia Cristofori, lastiğin prototipini hayata geçirmek için şirketin yeni Pro FLEX filamentinin esnek özelliklerini nasıl kullandığını bizimle paylaşıyor.

Almanya merkezli uluslararası şirket BigRep, BigRep ONE adlı dünyanın ilk 3B baskılı, tam ölçekli havasız bisiklet lastiğini tasarladı.

BigRep’in ürün tasarımcısı Marco Mattia Cristofori, lastiğin prototipini hayata geçirmek için şirketin yeni Pro FLEX filamentinin esnek özelliklerini nasıl kullandığını bizimle paylaşıyor. 

Cristofori: “Kalıbı, üç katmanlı bir petek tasarımından biri olacak şekilde özelleştirerek lastikteki bir zorunluluk olarak değiştirebildik. Aynı prensibe dayanarak, tasarım, dağ bisikleti ve yol yarışları gibi farklı bisiklet türlerinin gereksinimlerine veya farklı hava ve hız koşullarına uymak için değiştirilebilir. Tasarımı mükemmelleştirmek en zor kısımdır ” demektedir. Dolum yüzdesindeki veya modelindeki küçük değişiklikler bile ağırlık ve performans açısından farklı sonuçlara yol açabilir.

BigRep ONE büyük ölçekli 3D yazıcıda basılmış olan lastik prototipi, BigRep’in en son filamentinin tam potansiyelini kullanıyor: Pro FLEX. Pro FLEX’i diğer 3D baskı filamentlerinden ayıran özelliği, yüksek sıcaklık dayanımı ve dayanıklılığı ile birleştiğinde kendine özgü esnek özellikleridir. Dolgu olarak bilinen sertlik ve iç desen, farklı hava koşullarına veya araziye uyacak şekilde kontrol edilebilir ve özelleştirilebilir. Mevcut lastik prototipi, kentsel kullanım için uyarlanmış üç katmanlı bir petek deseni kullanıyor.

Kaynak BigRep
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.