Dikdörtgen Bir Odayı Eliptik Bir Çay Evine Dönüştüren Ahşap Çubuklar

Shanghai merkezli Minax Architects, geleneksel bir Çin çay evi tasarımına, ahşap alanıyla anlamlı bir optik yanılsama yaratan yeni bir yaklaşım sunuyor. Sunta duvarlarına takılan ve aynı merkeze işaret eden 999 tahta sopa kullanılarak, mimarlar basit bir dikdörtgen oda içinde yumurta şeklinde bir alan tasarlamışlardır.

0 2.868
Shanghai merkezli Minax Architects, geleneksel bir Çin çay evi tasarımına, ahşap alanıyla anlamlı bir optik yanılsama yaratan yeni bir yaklaşım sunuyor.

Sunta duvarlarına takılan ve aynı merkeze işaret eden 999 tahta sopa kullanılarak, mimarlar basit bir dikdörtgen oda içinde yumurta şeklinde bir alan tasarlamışlardır. Tasarım, Çin kültürünün büyük düzenine ve arıtılmasına işaret ediyor.

Güneş ışığı yuvarlak pencereye geldiğinde, gözlemci orta eksenden açıklığa kadar daraltarak, çubuklar tarafından oluşturulan çok sayıda daire katmanını tanımlayabilir. Otomatik dönüş eğilimi olan bir daireye sahiptir ve bir karenin kararlılık eğilimi vardır.

Minax ekibi, bu çay evinin ziyaretçilerin Çin çay ritüeli sırasında yeniden doğmasına yardım edeceğini umuyor. en yüksek bilinç durumuna ulaşmak için kullanılan ev üç aydır yapım aşamasındaydı.

Kaynak Designboom
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.