Oturmanın Sonu

Görsel tasarımcı Barbara Visser, Amsterdam’daki Looisergracht 60 galerisiyle beraber, modern iş ortamındaki oturma pozisyonlarına baş kaldırı niteliğinde yenir bir mekan önerisi tasarlamış.

0 3.588

Görsel tasarımcı Barbara Visser, Amsterdam’daki Looisergracht 60 galerisiyle beraber, modern iş ortamındaki oturma pozisyonlarına baş kaldırı niteliğinde yenir bir mekan önerisi tasarlamış. Oturmanın sonu adını verdiği proje, çok yüzeyli kütlelerden oluşuyor. Birbirine 90 derece olmayan yüzeyleriyle tipik masa ve sandalye elemanlarını reddederek, kişi için önceden belirlenmemiş işlevler öneriyor. 

Projenin amacı için ekip şunları söylüyor: “Tıbbi araştırmaların fazla oturmanın sağlığı olumsuz etkilediğini öne sürmesine rağmen çevremizdeki neredeyse her eleman oturmak için tasarlanmış. Enstalasyonun bir başka avantajı da deneysel bir çalışma ortamında insanları farklı duruş pozisyonlarını keşfetmeye davet etmesi.” şeklinde projelerini özetliyorlar. Bu enstalasyonla çalışırken oturmaya farklı bir açıdan bakmaya ne dersiniz?

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.