İstanbul İçin Umut Vadeden Bir Geri Dönüşüm Projesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), geçtiğimiz günlerde duyurduğu yeni uygulamasıyla geri dönüşüme atık kazandıranların İstanbulkart’larına, atıkların değeri kadar para yüklenecek.

0 4.463

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), geçtiğimiz günlerde duyurduğu yeni uygulamasıyla geri dönüşüme atık kazandıranların İstanbulkart’larına, atıkların değeri kadar para yüklenecek. Şimdilik 100 tane noktaya yerleştirmesi planlan otomatların, hangi bölgelere yerleştirileceği henüz açıklanmadı.

İnsanlar otomatlara giderek kağıt, metal, plastiklerini geri dönüşüme verecek. Geri dönüşüme kazandırılan atığın değeri kadar da karta para yüklenecek. İnsanları sesli ve görüntülü olarak yönlendirecek otomatlar, cihaza konulan atığı içindeki özel sistem ile işleyip depolayacak. İşlemin sonunda geri dönüşüme kazandırılan atığın ekonomik değeri kadar kredi, İstanbulkart’a kredi olarak yüklenecek. depolanan atıklar, geri dönüşüm firmalarına gönderilecek. Benzer sistemler birçok ülkede aktif olarak kullanılıyor. Umarım; ülkemizde de İstanbul liderliğinde diğer şehirlerimizde görmeye başlarız.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.