Camın İçinden Yansıyan Strüktür: Vanke Future Town Pavyonu

Continuation Studio tarafından Xuzhou'daki Yunlong Gölü'nde tasarlanan Vanke Future Town pavyonu, sergi alanının mekansal özelliklerinin yanı sıra, Çin'in geleneksel köprü mimarisi tasarımına da yer vermiştir. 

0 4.221
Continuation Studio tarafından Xuzhou’daki Yunlong Gölü’nde tasarlanan Vanke Future Town pavyonu, sergi alanının mekansal özelliklerinin yanı sıra, Çin’in geleneksel köprü mimarisi tasarımına da yer vermiştir.

Tasarım ekibi, Çin’de bulunan, bazıları günümüzde yıkılmış olan tarihi köprülerin yapısal özelliklerini ilham alarak, iç mekanda, farklı uzunluklardaki lamine ahşapların birleşimiyle, bir strüktür inşa etmiştir. Ana binada sergilenmek üzere, giriş holü, toplantı odaları ve arka servisler için küçük alanlar doğu kanadına sıkıştırılmış ve tek bir geniş alan aralığı sağlanmaktadır. Bu düzen ana binaya ve şehrin merkezine verilmektedir. Bu arada, cepheyi oluşturan cam, mimari hacmi azaltarak kenti görünür kılar. Sel nedeniyle yıkılan Xuezhai Köprüsüne gönderme yapan bu projede köprü yapısı Vanke’nin teknik gücü ve değerinin bir göstergesi olarak, görülebilecek etkileyici bir unsur olarak büyük ölçekli sergi alanına dahil edildi. Ana alanın verandasına da yansır.

Farklı uzunluklarda 600mmx200mm yapıştırılmış lamine ahşaplar temel bileşenler olarak kullanılır. Ayrıca, el orijinal köprü yapısının üst ve alt ahşap arasında yatay bir dayanak eden çelik tüpler ahşabı destekler. Bu ahşap kümesinin kalıcı bir sanat parçası olduğu yerde, sanatçı tarafından sanatta tanıtılan bu sergidir.

Yapının orijinalliği ve mekansal izlenimin yeniden yaratılması, proje ilerledikçe stüdyoda tekrar tekrar tartışılıyor. Bununla birlikte, mukavemet taşıyan yapı yanal kuvvetlerle sınırlı değildir. Kereste parçası kuvvet taşıyan sistemdeki ana yapı olarak işlev görmemektedir. Bunun yerine, 8 çelik kiriş grubu tarafından desteklenmekte ve yukarıdan asılmıştır.

Kaynak Archdaily
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.