Evsizlere Barınak Önerisi: Reklam Panoları

2014 yılında kickstarter projesi olarak öne sürülen fikir; reklam panolarının arkasına evsizler için bir barınak oluşturma fikri. Proje her ne kadar aradığı finansmanı bulamamış olsa da başarılı ve iyi kurgulanmış bir proje olarak görülüyor.

0 2.111

2014 yılında kickstarter projesi olarak öne sürülen fikir; reklam panolarının arkasına evsizler için bir barınak oluşturma fikri. Proje her ne kadar aradığı finansmanı bulamamış olsa da başarılı ve iyi kurgulanmış bir proje olarak görülüyor. Aslında dünya çapında bir problem: evsizlik sorunu. Özellikle 1950’lerden sonra yükselişe geçen global bir problemimiz diyebiliriz. “Proje Gregory” tam olarak bu soruna oldukça makul bir açıdan tasarım geliştirmiş. Bakımı ve maliyeti yüksek olan ve her yerde sıklıkla karşımıza çıkan reklam panolarıyla bu projeyi birleştirmek hem maliyeti de iki koldan verimli kullanabilecek bir tasarı diyebiliriz. Bu çalışmada, mevcut enerji ve su ızgaraları nedeniyle uygulanmasının kolay olduğu Slovakya’nın Banská Bystrica şehri pilot bölge olarak seçilmiş. 

Reklam panosunun üçgen şekli, iki odaya bölünen bir planla sonuçlanıyor. Birincisi, bir giriş holü, mutfak, çalışma masası, merdivenle çıkılan yükseltilmiş bir yatak ve onun altına yerleştirilmiş depo alanına sahip. İkinci bölüm, gardırop, tuvalet ve köşesinde lavabo bulunan bir duşun olduğu banyodan oluşuyor. Uygulama kısmı ahşap kirişler, beton tabanlar, yönlendirilmiş telli tahtalar, ahşap veya çelik merdivenler ve iki pencere ile çözülüyor. 

 

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.