Fuji Dağından Esinlenen Bir Yapı: Mt. Fuji Dünya Miras Merkezi

Shigeru Ban tarafından tasarlanan Mt. Fuji Dünya Miras Merkezi, ülkenin sembolik dağı Fuji dağından esinlenilerek tasarlandı. Antik zamanlardan beri Japon halkı için manevi bir temel oluşturan uykulu yanardağın şeklini belirten ters şeklinde bir kafesli koni etrafında tasarlandı.

0 2.937
Shigeru Ban tarafından tasarlanan Mt. Fuji Dünya Miras Merkezi, ülkenin sembolik dağı Fuji dağından esinlenilerek tasarlandı. Antik zamanlardan beri Japon halkı için manevi bir temel oluşturan uykulu yanardağın şeklini belirten ters şeklinde bir kafesli koni etrafında tasarlandı.Mt. Fuji dünya mirası merkezi, gelecek nesiller için simetrisi ve huzuruyla ünlü dağın önemini anlamak ve gözlemlemek için özel bir alan sağlamak istiyor. 4.300 metre karelik kompleks, manzaranın muhteşem panoramik manzaralarını sunan bir gözlem salonu sunmaktadır. Ziyaretçiler, Shigeru yasağının dağın kendisini yükselme hissini yansıtmak için tasarladığı izleme kulesine giden 193 metrelik bir spiral tırmanışla sağlanıyor.

Projeye öneride bulunanan ekiplerin bir çoğu çatı da Fuji dağını yansıtmış fakat Mt. Shigeru Ban bunların tam tersine dağ figürünü ters çevirerek insanların tırmanarak rekabeti sağlayan bir tasarıma imza attı. Bir yamaç boyunca, dağın güzel bir ışık projeksiyonuna sahip oluyorsunuz. Tırmanırken, Fuji dağı tırmanışınızda farklı yüksekliklerin güzel görüntülerini görebiliyorsunuz ve eğimin sonunda, en üst katta, gerçek Fuji dağını çerçeveleyen bir resim penceresi bulunan bir çatı katı var.

Kaynak Designboom
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.