Cephedeki Oyukluk: 0914 Flagship Store

TRU Architects tarafından tasarlanan 0914 flagship mağazası, Korede üst düzey bir deri çanta üreticisi olan Simone için çok amaçlı bir ticari mekandır. Simone, lüks çanta üreten dünyanın en büyük şirketidir ve 30 yıldır Burberry, Michael Kors ve diğer üst düzey markalar için çalışmaktadır.

0 4.405
TRU Architects tarafından tasarlanan 0914 flagship mağazası, Korede üst düzey bir deri çanta üreticisi olan Simone için çok amaçlı bir ticari mekandır.

Simone, lüks çanta üreten dünyanın en büyük şirketidir ve 30 yıldır Burberry, Michael Kors ve diğer üst düzey markalar için çalışmaktadır. Ünlü imalat kalitesine dayanan Simone, ilk lüks markasını 0914′ ü başlattı ve Seul’deki yüksek moda ticaret alanının merkezinde flagship mağazasını kurdu. Mağaza, uluslararası lüks moda markaları ve restoranları ile dolup taşan Dosan Park bölgesinde bulunuyor.

Flagship mağazası, ünlü markaların, kafe, restoran ve sanat galerisi için karışık kullanım alanı sunuyor. Bu binalarda 0914, uzun tarihi boyunca biriken deri işçiliğini tanıtmayı ve el çantalarının genel kalitesini ifade eden marka değerini kutlamayı amaçlıyor. TRU Architects tasarım yarışması için davet edilerek birincilik ödülünü kazandı. Mimarlık ofisi, uzun bir imalat kariyerine sahip yeni bir lüks marka için yepyeni ürünler, ustalar ve sanatçılar barındıran bir köy önerdiler. Ürünlerin tanıtımı ve satımı için flagship mağazasının temel rolünün ötesine geçen eski deri zanaatkârları ve sinerji yaratmak için yükselen tasarımcılar ile birlikte çalışan bir köydür. “Co-working village” kavramı, büyümekte olan sanatçıları uzun süre desteklediği ve çanta tasarımında ve üretiminde sanatsal yaratıcılığı yansıtan Simone’un iş kültürünü yansıtır. Binanın şekli, köyün görüntüsünde, kutuya oyulmuş küçük yığılmış evlerle oluşturuldu. Saf beyaz bir kutu ile oyma etkisini arttıran şekil, renk ve doku içindeki tuğla evler arasında bir kontrast vardır. Oyulmuş köy, dükkan ve stüdyolar için açılmış küçük evler oluşturmak için iç mekan alanının tersine çevrildi.

Kaynak TRU Architects
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.